CiddiGazete- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Temmuz'da Samsun'daki konuşmasında, "Ben maliyeciyim. Tam 27 buçuk yılımı devlete verdim. Vergi nasıl toplanır bütçe nasıl yapılır, para nasıl harcanır, tasarruf nasıl yapılır, israf nasıl önlenir bunların hepsini biliyorum. 13 tane uçak mı var? Satacağım onları. Lüks arabalar mı var? Satacağım onları. Bir kişi 3 yerden değil, 5 yerden değil, 11 yerden aylık alıyorsa bitireceğim bunların tamamını" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN NE DEDİ?

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, parti genel merkezinde düzenlenen ‘Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu sözlerine ilişkin şöyle konuştu:

Neymiş, gelince uçakları satacakmış! Yahu senden öncekiler de bunları söyledi. Bir defa devlet yönetmenin ne anlama geldiğinden senin haberin yok. Yani uçakları sattığın zaman devleti yönetmiş mi oluyorsun? Dünyayı dolaşacaksın, neyle? Tarifeli uçaklarla mı? Yarış edeceksin, neyle?

Tarifeli uçaklarla mı? Trene binersin, otobüslerle beraber seyahat edersin ve ondan sonra da ‘Ben muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkacağım’ dersin. Atatürkçüsün ya! Anlamaz, ama iyi bir vergi memuru olduğunu söylüyor. Oradan topladığı paralarla tarifeli uçağa binecekmiş. Hayırlısı olsun. Sen bu kafayla daha çok gidersin.”

KILIÇDAROĞLU’NUN CEVABI

Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın bu sözlerine sosyal medya hesabından paylaştığı bir fotoğraf ve mesajla cevap verdi.

Kılıçdaroğlu mesajında, “Kılıçdaroğlu iktidar olunca uçakları satacak mı göreceğiz” demişsin. Gel diyoruz er meydanına, kaçıyorsun. Gelirsen görürsün satacak mıyım, satmayacak mıyım! Sen kaç, biz kovala, nereye kadar Erdoğan?

Bir de anlaşılan bir yere tarifeli uçakla gitmeyi, metroya, trene binmeyi korkunç bir şey gibi görüyorsun. Korkma, o kadar kötü değil. Halkınla birlikte olabiliyorsun, dert dinleyebiliyorsun. Bu aralar senin çok ihtiyacın var bunlara, benden söylemesi” ifadelerini kullandı.