CiddiGazete- Sedat Peker'in yayınladığı videoların yankıları sürerken, gazeteci Sabahattin Önkibar'dan gündeme bomba gibi düşen iki iddia geldi.

Önkibar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde Devlet Bahçeli ile Çankaya Köşkü'nde görüşmesinde Soylu-Peker arasındaki kavganın gündeme geldiğini ve Erdoğan'ın Bahçeli'den Soylu'ya destek "vermemesini" rica ettiğini aktardı.

Sebahattin Önkibar ayrıca, Soylu'nun Erdoğan'a "istifa için hazırım" mesajı gönderdiğini fakat Saray'dan henüz bir cevap gelmediğini söyledi.

İşte Önkibar'ın Başkent kulislerinden edindiği bilgiler:

BAHÇELİ "EVET" DEMİŞ

"Dikkat ettiyseniz Milliyetçi Hareket Partisi yani Devlet Bahçeli, Süleyman Soylu'ya destek olmuyor. Oysa hatırlayın Soylu daha önce istifa ettiğinde açık destek olmuşlardı. Peki bu niye mi diye sorarsanız, Tayyip ile Bahçeli görüşmesine bağlayanlar var. İddialara göre Erdoğan ile buluşan Bahçeli, bu konu noktasında ikna edilerek, Soylu'ya destek vermemesi rica edilmiş, Bahçeli de 'Evet' demiş.

"EMREDERLESE İSTİFA ETMEYE HAZIRIM"

Bir diğer kulis fısıltısı ise Süleyman Soylu'nun Erdoğan'a haber göndererek, 'Emrederlerse istifa etmeye hazırım' dediğidir. Saray bu konuda Soylu'ya bir dönüş yapmamış. Görüldüğü gibi Sedat Peker olayı Süleyman Soylu'ya endekslendi ki bunda Süleyman Soylu'nun büyük hata ve yanlışları var."