CiddiGazete- İYİ Parti milletvekili adayı Musa Ertaş'ın ricası üzerine, il müftülüğünden aldığı sözlü izinle İYİ Parti Nevşehir İl Başkanlığı'nın açılışında Kur'an-ı Kerim okuyan bedensel engelli 20 yıllık Müezzin Zekeriya Bilada'nın başına gelmeyen kalmadı.

"Siyasi parti etkinliğine katıldığı" gerekçesiyle emekliliğine dört ay kala müezzinlikten çıkartılan Zekeriya Bilada'yı ilk arayan isim İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener oldu. Telefonla aradığı Bilada'ya geçmiş olsun dileklerini ileten Akşener, hukuki destek ve biri kronik rahatsızlığı olan dört çocuğuna bakabilmek için iş sözü verdi.

MÜFETTİŞ, "SEN BUNU HAK ETTİN" DEDİ

Bilada bu arada, haksız yere işten çıkartıldığı gerekçesiyle Diyanet İşleri Başkanlığı aleyhine dava açtı. Dava devam ederken, kendisiyle görüşen ve hakkındaki raporu söylediklerinin aksine, kendi düşünceleriyle dolduran Diyanet İşleri Başkanlığı müfettişi Adem G.'nin yanına gitti. "Ben söyledim ama sen farklı bir ifade yazmışsın. Ben de söylediklerimi yazdığını düşünerek altına imza attım. Niye böyle yaptın?" dedi... Müfettiş Adem G., "Ne işin vardı İYİ Parti'de? Sen bunu hak ettin" cevabını verdi.

Duydukları karşısında yıkılan Zekeriya Bilada, bu kez Diyanet'in bağlı olduğu sendikaya başvurdu. Oradaki avukat da aynı cevabı verdi. Mağdur müezzin ardından, kendisine destek sözü veren Meral Akşener'in kapısını çaldı.

MERAL AKŞENER'LE GÖRÜŞTÜRMEDİLER

Dün İYİ Parti genel merkezine giden Zekeriye Bilada, kendisine iş sözü veren Akşener'le görüşmek istedi. Meral Akşener'in özel kalemi, yoğunluğu gerekçe göstererek, mağdur müezzini genel başkanla görüştürmedi.

Bu kez araya İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ girdi. Özdağ, İYİ Parti il başkanlığı binasının açılışında Kur'an-ı Kerim okuduğu için işinden olan ülkücü müezzini partinin genel sekreteri Uğur Poyraz'a yönlendirdi.

Zekeriye Bilada, durumunu Poyraz'a anlattı ve Meral Akşener'in kendisini arayıp mağduriyetini gidereceğini söylediğini belirtip yardım istedi. İYİ Parti Genel Sekreteri, Bilada'ya, kendisini Kur'an-ı Kerim okumaya çağıran Musa Ertaş'la konuştuğunu, o da müezzine iş verdiğini ve çocuğuyla birlikte kendisini petrol istasyonunda istihdam ettiğini söylediğini belirtti.

EMEKLİLİĞİNE SADECE DÖRT AY VAR

İYİ Parti'den milletvekili adayı olmasına rağmen, şu anda AKP saflarında siyaset yapan Ertaş'ın doğru söylemediğini, çocuğunun çalışmadığını, kendisinin de bir mobilyacıda geçici olarak temizlik ve çay işlerine baktığını, yaşadıklarından dolayı psikolojisinin son derece bozuk olduğunu belirten Zekeriya Bilada, hiç bir netice alamadan Nevşehir'e geri döndü.

9 Nisan 2018'deki açılışta Kur'an-ı Kerim okuyan, 15 Şubat 2019'da da Diyanet İşleri Başkanlığı'ndaki kadrolu müezzinlik görevinden çıkartılan Zekeriya Bilada, Meral Akşener'e sesini duyurmak ve emekliliği hak edeceği dört aylık bir süreçte istihdam edilmek istediğini söyledi.

Öte yandan, Bilada'nın İYİ Parti TBMM grubunda istihdam edilmesinin planlandığı ancak genel merkeze yakın bir partilinin çocuğuna öncelik tanındığı için bunun gerçekleşmediği öğrenildi.

AKP'Lİ MÜFTÜ VE İMAMLARA YASAK YOK!

Ülkücü kökenli Müezzin Zekeriya Bilada, İYİ Parti İl Başkanlığı'nın açılışında Kur'an-ı Kerim okuduğu için Diyanet'ten atılırken, Nevşehir İl Müftüsü ve imamlar, AKP Milletvekili Mustafa Açıkgöz'le güncel siyaset değerlendirmelerinin yapıldığı toplantılar için her hangi bir soruşturmadan geçirilmedi.