CiddiGazete- İsmailağa.net canlı yayınında "kur korumalı TL mevduat hesabı" uygulamasıyla ilgili soruya, "Kat'i surette faizdir, Allah'a harp ilan etmektir. Rabbim muhafaza buyursun" cevabı verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının ardından yürürlüğe giren yeni ekonomi modeliyle ilintili "kur korumalı TL mevduat hesabı" tartışmaları devam ederken, bir açıklama da İsmailağa Cemaati'nden geldi.

İsmailağa.net canlı yayınında, "Kur Korumalı TL Mevduat hesabı caiz midir?" sorusuna, İsmailağa Fıkıh Heyeti Üyesi Fatih Kalender, "Asla bir Müslüman'a uygun olmayan bir ameldir. Kat'i surette faizdir, Allah'a harp ilan etmektir. Rabbim muhafaza buyursun" diye cevap verildi.

CÜBBELİ AHMET: HARAM

Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü de "Kur Korumalı TL mevduat hesabı caiz midir?" sorusuna haftalık sohbetinde cevap verdi.

Cübbeli Ahmet, faizle işlem yapan bankalardan "kur korumalı mevduat" hesabı açmanın caiz olmadığını, haram olduğunu söyledi.

İsmailağa Fıkıh Heyeti Üyelerinden Fatih Kalender'in verdiği "kur korumalı TL mevduat" fetvasına katıldığını belirten Cübbeli Ahmet, faizli bankacılık kurumlarının bu hizmetinden yararlanmanın haram olduğunu ve caiz olmadığını belirtti.