CiddiGazete- AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Gaziantep’in Şehitkamil ilçesindeki bir restoranda düzenlenen programda sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileriyle bir araya geldi.

Programa, AKP Gaziantep milletvekilleri Ahmet Uzer, Ali Şahin, Mehmet Sait Kiraz, Derya Bakbak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de katıldı.

AHLATLIBEL ZİRVESİ

Buradaki konuşmasında Türkiye gündemini değerlendiren Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çağrısıyla gerçekleşen, 6 muhalefet liderinin “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasının 28 Şubat 2022 tarihinde kamuoyuna duyurulacağına dair açıklamanın yapıldığı “Ahlatlıbel Zirvesi”ne yönelik şunları söyledi.

28 ŞUBAT AÇIKLAMASI

"Ankara ve daha çok İstanbul'da oturan ve siyaseti, ticareti, ekonomiyi, TSK'yı, polis teşkilatını, devlet yapısını, kamu düzenini, her şeyini dizayn ettiğini zannedenler, Türkiye siyaseti üzerinde nasıl etkileri olduğunu yıllar boyu yaşamış olduk. Buradan bir kez daha teklifimi tekrar ediyorum. Bu muhalefet partileri 28 Şubat'ta ortak bir deklarasyon yayınlayacaklarmış, onlara teklifimiz ve tavsiyemiz 28 Şubat'ı da vesile kılarak, adam akıllı bir vesayetlerle mücadele programını bundan sonrası için milletle paylaşmaları. Bizim en büyük başarımız vesayetlerle mücadelede başarılı olmaktır. En önemli şey bu süre içerisinde vesayetlerle mücadele etmiş olmaktır ve pabuç bırakmamış olmamızdır. Bu büyük bir başarıdır."

ABDULHAMİT GÜL YORUMU

Sözcü’den Ahmet Kaya’nın haberine göre, Numan Kurtulmuş, bir gazetecinin, eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün istifa öncesi ya da sonrasında kendisiyle istişarede bulunup bulunmadığı ve bazı çevrelerce kendisine yönelik, “Yol arkadaşını yarı yolda bıraktı” eleştiriler hakkında ne düşündüğüne ilişkin soruya şöyle cevap verdi:

“Abdulhamit Gül kardeşimi gençlik yıllarından itibaren tanırım. Pırıl pırıl, gerçekten vatan sevgisiyle dolu, istikamet sahibi olan bir arkadaşımızdır. Gaziantep'e de çok büyük hizmetleri olmuştur. Genç yaşında Türk siyasetinde önemli izler bırakmıştır.

Şu anda bir görev değişimi olmuştur. Dolayısıyla Abdulhamit Gül'ün de tanıdığım günden itibaren, ‘Yeniden Büyük Türkiye Davası’na nasıl destek verdiğini bilirim. Görüşlerinde, görüşlerimizde, istikametinde, istikametlerimizde en ufak bir yön değişikliği söz konusu değildir. Bu mücadeleyi de hayat boyu sürdüreceğiz.

Bu konuyla ilgili de bir takdir, görev değişikliğiyle ilgili talebi olmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımızın da bu konuyu tensip etmesiyle görev değişimi olmuştur. Abdulhamit Gül dün durduğu yerdedir. Sadece mücadele içerisinde şu andaki pozisyonu değişmiştir. Gün ola harman ola. Kendisi siyasi mücadeleyi de makam mevki için yapan bir arkadaşımız değildir.”