CiddiGazete- Samsun’a açılış ve temel atma törenlerine katılmak ve bir dizi ziyaretlerde bulunmak amacıyla giden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un programına katılacak olan protokol üyeleri, belediye başkanları ile parti temsilcilerine Cuma günü test yapıldı. Ancak yapılan testlerin sonuçları belli olmadan Bakan Kurum bu sabah erken saatte Samsun'a gitti.

Bakan Murat Kurum’u Vali Zülkif Dağlı, AKP Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir başta olmak üzere diğer protokol ve belediye başkanları Çarşamba Havaalanı’nda karşılayarak daha sonraki programlara katıldı.

PROGRAMIN ORTASINDA TEST SONUCU GELDİ

Bakan Murat Kurum’u havaalanında karşılayanlar arasında bulunan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, program gereği AKP Samsun İl Başkanlığı, Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı, valilik ziyareti ile kentsel dönüşüm projelerinin temel atma törenlerine katıldı.

Öğleden sonra yapılan Kentsel Dönüşüm Temel Atma töreni sırasında Başkan Kılıç’a test sonucunun pozitif olduğu bilgisi geldi. Kılıç, tören alanından ayrıldı.

Bakan Murat Kurum’un programına katılan ve covid-19 testi pozitif çıktığı sonradan bildirilen Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç ile temas halinde olan diğer belediye başkanları ve protokol üyeleri büyük şok yaşadı.

SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Bakan Kurum’un programından ayrılarak evine giden Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

- Covid-19 testim pozitif çıkmıştır. Hamdolsun genel durumum gayet iyi ve şu an evde karantinada bulunmaktayım.

- Hepinizden dua bekler, tüm hastalarımıza Allah’tan acil şifalar dilerim.

TÜRKLÜK KARŞITI SÖYLEMLERİYLE TANINIYOR!

AKP'li Hamit Kılıç, 31 Mart seçimleri öncesi Türklük karşıtı söylemleriyle büyük tepki almasına rağmen, MHP genel merkezi aday çıkarmayınca Bafra Belediye Başkanı olmuştu.

PROGRAMA KATILAN 3 AKP’LİNİN DAHA TESTİ POZİTİF

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç’ın corona olduğunu açıklamasının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u sabah saatlerinde havaalanında karşılayan ve ardından bütün programlarına eşlik eden AKP Samsun İl Başkanı Ersan Aksu’nun da testi pozitif çıktı.

İl binasını ziyaret eden Bakan Kurum ile görüşme yapan Aksu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Dikkat etmeme rağmen kervana biz de katıldık. Covid-19 test sonucum pozitif çıktı. Genel durumum şu an için iyi. Tedavime evimde devam ediyorum. Dualarınızı bekler, tüm hastalarımıza acil şifalar dilerim” diyerek duyurdu.

Programa katılan Havza ilçesinin AKP’li Belediye Başkanı Selahattin Özdemir de coronavirüse yakalandığını sosyal medyadan duyurdu.

Evde karantinada olduğunu belirten Özdemir, "Değerli Hemşehrilerim, bugün yaptırdığım Covid-19 test sonucum pozitif çıkmıştır. Hamdolsun genel durumum gayet iyi ve şu an için evde karantinada bulunmaktayım. Hepinizden dua bekler, tüm hastalarımıza Allah’tan acil şifalar dilerim" diye yazdı.

Kısa süre sonra Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma da sosyal medya hesabından testinin pozitif olduğunu belirterek, "Bugün yapılan Covid-19 test sonucum pozitif çıkmıştır. Hamd olsun, şu an iyi durumdayım ve tedavim doktorlarımızın tavsiyesi doğrultusunda evde devam etmektedir. Herkesten hayır dualarını eksik etmemesini istirham ediyor, tüm hastalarımıza Allah’tan acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.