CiddiGazete- Alparslan Türkeş Vakfı Başkanı Ahmet Kutalmış Türkeş, Halk TV'deki canlı yayına telefonla bağlanarak gazetecilerin sorularını cevapladı.

Pazar günkü menfur saldırıyı yorumlayan Kutalmış Türkeş, Başbuğ'un fotoğraflarını ve Türk bayraklarını yerlere atıp çiğneyenlerin ülkücü olamayacağını söyledi.

Devlet Bahçeli'yi de eleştiren Kutalmış Türkeş, "Alparslan Türkeş'i küfür edenleri genel başkan yardımcısı, milletvekili yaptı" dedi.

KUTALMIŞ TÜRKEŞ'İN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI ŞÖYLE:

- Sanki yedi kat eller MHP'de oluyor, olmak istiyor, sanki biz Alparslan Türkeş'in ailesi olarak, orası bizim kendi partimiz onlardan çok, biz MHP'de olmak istemiyoruz gibi bir hava yaratıldı.

"ONLAR TOPLUCA AKP'Lİ"

- Ama sonunda ne oldu? Yaptıkları haksızlık neticesinde yıllarca sövdüğü, sövdüğü, sövdüğü AKP'ye aslında kendileri topluca geçmiş oldu.

- Yani şimdi onlar MHP'li değil ki topluca AKP'li.

"ÜLKÜCÜ CUMHURBAŞKANI ADAYIN NİYE YOK?"

- "Ülkücülük MHP'de olur" diyorlar. O zaman ülkücü bir Cumhurbaşkanı adayın niye yok? Düne kadar sövdüğün, hakaret ettiğin, hatta vatana ihanetle suçladığın adamı Cumhurbaşkanı adayı gösteriyorsun.

"ORADA GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI VAR!"

- Ortada bir yalan var. Yalan şu: "Ülkücülük MHP'de olur" diyor. Şimdi orada genel başkan yardımcıları var; Yaşar Yıldırım, Celal Adan... Bu insanlar Alparslan Türkeş hayattayken başka partilerdeydi... Alparslan Türkeş hayattayken... Hatta Yaşar Yıldırım'ın Alparslan Türkeş'e küfür ettiği, MHP tabelasını ayaklarının altında ezdiği, Türkeş'in resmini yerlere attığına dair birçok şahit var.

- Buna rağmen bu adamı alıyor, milletvekili yapıyor, genel başkan yardımcısı yapıyor ama bizlere gelince bir tavır... Demek ki korkuyor bizden her halde... Böyle yorumluyorum.

- Bizim onlarla bir sorunumuz yok. Demek ki onların bize karşı aşağılık kompleksi var.

- Bunun nedenini psikologlar ortaya çıkartacak. Aşağılık kompleksi, ego...

- Alparslan Türkeş'in kurduğu, hayatını verdiği bir parti, ülkücü olduğunu iddia eden insanlar, Alparslan Türkeş Vakfı'nın Alparslan Türkeş'i anma gününü basıyor, Alparslan Türkeş'in resimlerini yere atıyor, çiğniyor...

- Bu adam ülkücü olabilir mi? Bir de onun üstüne "Siz ülkücü değilsiniz, biz ülkücüyüz" diyor...

"BEDELİNİ ÖDEYECEKLER"

- Alparslan Türkeş'in resmini yere atmanın bedelini bir gün hiç ummadıkları şekilde öderler; ödeyecekler!

Bu zamana karşı, "Terörist" dedikleri HDP'ye, PKK'ya karşı bir saldırı yaptıklarını biz duymadık hiç. Ama Alparslan Türkeş Vakfı'nın toplantısını basıp oradaki insanları dövüyor.

- Böyle bir boyutta olay aklımıza gelmedi. Bu çok haksız olduğu gibi çok haince bir olay.

"TÜRKEŞ'İ TANIMAZLAR BİLE..."

- MHP Ankara İl Başkanı... Ülkücü olduğunu iddia eden... Ömründe Türkeş'i görmemiş, Türkeş'le konuşmamış çocuklar bunlar. Yaşları yetmez. Türkeş'i tanımaz bile bunlar.

- Bunlara emir veriliyor... Ankara il başkanı ve yanındakiler hiç bir surette MHP Genel Başkanı'nın, teşkilat başkanının izni olmadan kesinlikle böyle bir şey yapamazlar; bu imkansız.

- Şevket Bülent Yahnici ihanet ettiyse, 99 seçimlerinde neden milletvekili yaptı?

- Muhittin Çolak, en son genel başkan yardımcısıydı Alparslan Türkeş'in. Bunlar Alparslan Türkeş'in en yakınında olan insanlar. Ali Uzunırmak da öyle...

- "Celal Adan cenazeme gelmesin" dedi Alparslan Türkeş. Bunun şahitleri var.

"YAŞAR YILDIRIM ÜLKÜCÜ OLUYORSA..."

- Yaşar Yıldırım... Alparslan Türkeş'e hakaret ederek MHP'den ayrıldı. MHP tabelasını ayakları altında çiğnedi... Bu adam ülkücü oluyorsa konuşmacılar onlardan bin kat ülkücü.

"DEVLET BAHÇELİ BEDEL ÖDEMEDİ"

- Devlet Bahçeli cezaevine girmiş bir adam değil. Hiç sorgulanmamış, hiç tutuklanmamış... Orada bulunan insanların hepsi cezaevinde yatmış, bedel ödemiş sorgulanmış insanlar.

- Yani onların ülkücülüğünü onlar sorgulayamaz. Hele hele oraya gelen o parlak suratlı çocukların ülkücü olması mümkün değil.

- Alparslan Türkeş'in resmini yere atar mı bir ülkücü?

Terörist dedikleri insanlarla yeri geliyor gülüşüyorlar, tokalaşıyorlar ancak ülkücülere böyle davranıyorlar.

"MHP DAVASINDAN DEĞİL, MENFAAT DAVASINDAN..."

- 70'lerde gangsterlik yapmış, MHP davasından değil, menfaat davasından içeride yatmış adamları MHP Genel Başkan katında ağırlıyor, MHP davasından içerde yatmış, bedel ödemiş insanları da dövdürüyor, kovuyor... Böyle bir tavrı var.

- Dokuz Işık doktrininin en önemli maddesi "Şahsiyetçilik" olduğuna göre MHP'nin duruşunda hiç bir şahsiyetçilik yok. Haklı ve çok mantıklı olmayan gerekçelerle çok ciddi yön değiştirmeleri oldu.

- Bizim partide genel başkanlık iddiamız olmadı ki!

- Biz o partide 25 senedir bir tabak yemek bile yemedik.

- 25 senedir bizim o partide bir odamız bile olmadı.

- Mirasyedi biz değiliz, mirasyedi onlar.

- Bize o partide bir oda da vermeyeceksen, Alparslan Türkeş'e küfür edenleri milletvekili yapıp bize orada bir görev bile vermeyeceksen, anormal olan ben değil, anormal olan sensin o zaman.