CiddiGazete- Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, tv100'de yayınlanan “Pazar Siyaseti programına konuk olmuş, fahiş fiyatlar, asgari ücret, memur ve emekli maaşlarına yapılan zamlar ve tasarrufa yönelik açıklamalarıyla dikkat çekmişti.

Destici, "Hayat pahalılığını iliklerime kadar hisseden bir insanım, kalabalık bir aileyiz. 9 kardeşiz, ben kendim çiftçilik ile uğraşıyorum. Pekmezimi, unumu kendim yapıyorum. Tasarrufa dikkat ediyorum. Her meseleye ekonomik bakıyorum. Kasaba gidip de 100 lira verip et almıyorum. Kuzuyu ya da toplu bir hayvanı kestiriyorum. Oradan parçalayıp alıyorum. Ben buna dikkat ediyorum. Buna herkes dikkat etmeli. Tabi herkes bu imkanı bulamayabilir bu ayrı mesele” diye konuşmuştu.

Mustafa Destici çok tartışılan bu sözlerine CNN TÜRK canlı yayınında açıklık getirdi. Destici’nin açıklamaları özetle şöyle:

“Biz büyüyen bir ekonomiyiz. Borçlanmaya yönelik ekonomi yürütülmüş. Salgınla üretim zincirindeki bozulmalar Türkiye’deki üretime talebi artırdı. Arzın talebi karşılamada yetersizliği, gıdada dünyada yüzde 30’u bulan fiyat artışı görüldü. Esnafı geziyorum, markete gidiyorum. A ürünü bir markette 10 lira ise diğerinde 12 lira, fiyat farklılıkları var. Maalesef üreticimizin elinden daha düşüğe alınıyor ancak market raflarına baktığımızda çok yüksek fiyatlar görüyoruz.

Karaborsacı ve stokçularla mücadele ediliyor. Ağır cezalar getirildi. Hayat pahalılığından en çok geliri düşük olanlar etkileniyor. Bunlarla ilgili destek paketleri, asgari ücrete tarihinin en yüksek zammı getirildi.

Düşük maaş alan emeklilerimize yüzde 50’nin üzerinde zam yapıldı. Hala emeklilerin maaşlarında iyileştirme ihtiyaç var. Devletimiz, hükümetimiz elinden gelen tüm imkanları sergiliyor. 2022 yılında da turizmde normale dönersek cari açığın kapatılacağını düşünüyorum.

Şimdi ben köylü çocuğuyum, kalabalık bir aileyiz. 45 kişilik çekirdek ailemiz var. Kışın tükettiğimiz peyniri de tereyağı da köyden alıyoruz. Tükettiğimiz her şeyi kendimiz üretmeye çalışıyoruz. Kalabalık bir aile olduğumuz için kışa girerken gelenekleri devam ettiriyoruz. Kasaptan veya marketten aldığınızın yarısına mal edebiliyorsunuz. Bazı çevreler farklı noktalara çekmeye gayret ettiler. Milletin derdiyle dertlenmek olduğunu düşünmüyorum. Trol kadrosuna baktığımızda Millet İttifakı'nı oluşturan blokun yaptığını görüyorum. Yanlış algılamalara meydan verecek açıklamalar vermemek gerekiyor. Milletimiz bizi tanıyor. İmkan bulan herkesin üretmesi gerektiğini düşünüyorum. Geliri ne kadarsa o kadar insanımızın harcaması gerektiğini düşünüyorum. Sözlerim yanlış yerlere çekildi, algı operasyonu.”