CiddiGazete- Türk askerinin Libya'daki görev süresini 2 Ocak 2024'ten itibaren 24 ay uzatan Cumhurbaşkanlığı tezkeresi kabul edildi.

İzmir'de taşlar yerinden oynadı İzmir'de taşlar yerinden oynadı

"DERHAL İŞ BİRLİĞİNE GİDİLMELİ"

Tezkere üzerine konuşan İyi Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Libya'nın 2014 seçimlerinin ardından siyaseten ikiye bölündüğünü belirtti.

Trablus'ta bulunan Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin Birleşmiş Milletler başta olmak üzere Türkiye ve uluslararası kurumlarca meşru kabul edildiğini hatırlatan Dervişoğlu, "Trablus merkezli Ulusal Mutabakat Hükümeti, Türkiye'ye savaş ilan eden ve Doğu Akdeniz'de Yunanistan, Fransa, Amerika Birleşik Devletleri ve Mısır tarafından desteklenen General Hafter tarafından mağlup edilirse Türkiye Doğu Akdeniz'deki son avantajlı pozisyonunu da kaybetmiş olacaktır. Mısır açısından bakıldığında Doğu Akdeniz'de Türkiye ile muhtemel bir iş birliği, Yunanistan'la iş birliğinden deniz yetki alanları genişliği bakımından çok daha karlıdır. O halde Türkiye, Mısır ile ilişkilerini hızla normalleştirmeli ve Yunanistan'a karşı Doğu Akdeniz'de derhal bir iş birliğine girmeli" dedi.

Tezkereye AKP, MHP ve İyi Parti "evet" CHP ve Hedep "Hayır" oyu verdi.