CiddiGazete- Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 17 Kasım Çarşamba günkü grup toplantısında, “Faiz sebeptir, enflasyon neticedir. Bunu farklı yere çevirme gayretine girenlere boşuna uğraşma diyoruz. Faiz belasını kaldıracağız. Bunu kabulleneceğiz, başka çıkışı olamaz. Hâlâ kalkıp da bu mücadelede beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar kusura bakmasınlar. Ben bu yolda faizi savunanla olamam. Bu konu sıradan bir konu değil. ABD'ye, batıya, İsrail'e bakın faiz aşağılara çekilmişken, bizim arkadaşlarımıza ne oluyor ki faizi savunur hale geliyor. Bu görevde olduğum sürece faizle mücadelemi sürdüreceğim, enflasyonla mücadelemi sürdüreceğim. Nas ortada olduğuna göre sana bana ne oluyor” diye konuşmuştu.

Bu sözlerin hedefi olduğu iddia edilen ve herkes alkışlarken Erdoğan’ı alkışlamayan fotoğrafı ile sosyal medyanın gündemine oturan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın görevden her an ayrılabileceği yönündeki iddiaların Ankara’da ağırlık kazandığı belirtildi.

T24’ten Barış Soydan’ın haberine göre, Elvan’ın ayrılığı sonrasında Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ikiye bölüneceği ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un Hazine, Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Erişah Arıcan’ın ise Maliye Bakanlığı’na getirileceği öne sürülüyor.

Marmara Üniversitesi öğretim üyesi Erişah Arıcan, aynı zamanda eski Hazine ve Maliye Bakanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın doktora tezi danışmanıydı.

Son dönemde Erişah Arıcan’ın Külliye’nin ekonomiyle ilgili kararlarında ağırlığının arttığı da ifade ediliyor.