CiddiGazete- Mayıs 2018 tarihinden beri THY Yönetim Kurulu'nda görev alan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un eşi Fatmanur Altun, karşılığında da üç ayda bir ikramiye ve huzur hakkı alıyordu. Olayın, gazetemiz başta olmak üzere birçok medya organında yer almasının ardından açıklama yapan Fatmanur Altun, "Evet, bir ücret var. Aylık 20 bin TL. Ve ben kamu namına o ücretten gönül rızamla feragat ettim. Böyle bir ücretten feragat etmiş olabileceğim aklınıza hiç yatmıyor değil mi. İBB'de bile tek kurum, 3 maaş" düzeni varken, aklınızın almaması normal. Bu arada CHP'de tecavüz var" dedi.

FERAGAT KISA SÜRMÜŞ

Söz konusu açıklamanın ardından Fahrettin Altun ile CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel arasındaki davada Fatmanur Altun'un bu ücreti almaya devam ettiği belirtildi. Bidebunu izle isimli Youtube kanalına konuşan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Mahkemeye yaptıkları başvuruda Fatmanur Altun'un salgın sürecinin ardından THY'den maaş almaya devam ettiğini aktaran Özel, dava sürecinde ortaya çıkan skandalı şöyle aktardı:

"Sorun bakalım bunlar nereden maaş alıyor diye mahkemeye başvurduk. Fahrettin Altun'un hem İletişim Başkanlığı'ndan maaş aldığı, Borsa İstanbul'dan, hem diğer anonim şirketten maaş aldığı çıktı. Eşi, hem Marmara Üniversitesi'nden maaş alıyor, hem THY'den alıyor. Ama bunu çökertmek için geçen sana açıklama yapmışlardı.

Demişlerdi ki; 'Eşi maaştan feragat etti.' Yazımız üzerine mahkemeye resmi cevap geldi. Resmi, mühürlü, damgalı... İnanmayana gösteririz. Cevapta deniyor ki; 'Geçen sene THY, pandemi sırasında uçuşlar yokken yönetim kurulu üyeleri belli bir süreliğine maaştan feragat kararı almıştır.' Yanılmıyorsam 3 ya da 4 ay... O dönemde hanımefendi maaş almamış, o günden sonra maaş almaya devam etmiş. Ve şu an da maaşı yatıyormuş. Fahrettin iki, eşi de iki; etti dört maaş..."