CiddiGazete- Antalya'nın Elmalı ilçesi, İYİ Partili Belediye Başkanı Halil Öztürk'ün, makam şoförünün eşi ile yaşadığı gizli aşk iddialarıyla çalkalanıyor.

Ulusal medyada yer alan haberlere göre olay şöyle gelişti: Elmalı'da yaşayan Ahmet Tilki (38), geçen yıl eşinden boşanmış olan bir çocuk annesi Sümeyra Ballı (31) ile evlilik kararı aldı.

Çiftin 11 Nisan 2019'daki nikâhını ise seçimi kazanıp Elmalı Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Halil Öztürk kıydı.

SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞMIŞTI

Başkan Öztürk, göreve geldikten sonra ilk nikâhı olan töreni, belediyenin sosyal medya hesabından da paylaşarak çifte mutluluklar diledi.

Belediyenin sosyal medya hesabından da, "Birlikte bir ömür diyerek yola çıkan Sümeyra ve Ahmet Tilki çiftinin nikâhını kıyan Belediye Başkanımız, genç çiftimize bir ömür boyu huzur ve mutluluk temennisinde bulundu" ifadeleri kullanıldı.

YAZIŞTIKLARINI GÖRÜNCE İŞİNDEN İSTİFA ETTİ

Öztürk, bir süre sonra ise Ahmet Tilki'yi, belediye şirketi Ebton A.Ş.'de işe alıp kendisine makam şoförü yaptı. Bu arada Ahmet Tilki, eşinin telefonunda Başkan Öztürk ile yazıştıklarını gördü.

Bunun üzerine geçen 20 Temmuz'da noter aracılığı ile işinden istifa etti. Ahmet Tilki, ihtarnameyi de sosyal medya hesabından, "Ben namus ve şerefini parayla satacak kadar şerefsiz değilim" diye paylaştı.

KONUM GÖNDERDİ, BULUŞTULAR

Dilekçesinde eşi ile Başkan Halil Öztürk arasında uygunsuz fotoğraf ve yazışmaların olduğunu, Öztürk'ün eşine gönderdiği konum (adreste) buluştuklarını, bu durumu adresin çevresindeki kamera kayıtlarından tespit ettiğini belirtti.

Sümeyra Tilki ise Sümeyra Ballı adıyla açtığı Facebook hesabından durumu namusunu, şerefini, onurunu ayaklar altına alan asılsız iftira olarak niteleyerek, boşanma aşamasında olduğu Ahmet Tilki'nin kendisini ölümle tehdit ettiğini öne sürdü.

"BENİ İLÇE DIŞINA GÖNDERİP BULUŞMA PLANI YAPTILAR"

Ahmet Tilki, skandalla ilgili şunları söyledi: "Eşinden boşanıp İstanbul'dan dönen Sümeyra ile tanışıp evlenmeye karar verdik. Nikâhımızı da Başkan Halil Öztürk kıydı. Hayatım bu noktadan itibaren değişti.

Başkan bir süre sonra beni işe alıp makam şoförü yaptı. Her şey yolunda giderken o telefon kayıtlarını gördüm ve neye uğradığımı şaşırdım.

Hatta bir keresinde beni ilçe dışına göreve gönderip eşimle buluşma planları yaptıklarını tespit ettim. Çok üzgünüm. Boşanmak ve ikisinden de adalet önünde hesap sormak istiyorum. Ben bu yaşıma kadar namusu ve onuruyla yaşamış, ekmeğini kazanmanın derdinde olan biriyim."

BELEDİYE BAŞKANI YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk'ün skandalla ilgili yazılı açıklaması şöyle:

"Son günlerde bazı menfaat grupları tarafından sosyal medya hesaplarında paylaşılan gönderi hakkında kısa bir bilgilendirme yapma zarureti hasıl olmuştur.

Daha öncesinde makam şöförlüğümü yapmış olan şahsın şüpheli tavırlarından hareketle, gerek makam aracımda gerekse de makam odamda yaptırmış olduğum incelemede şüpheli bir cihaz tespit edilmiş ve cihazın dinleme cihazı olabileceği ihtimaliyle ilgili şahsın iş akdi haklı olarak feshedilmiştir.

Yapılan fesih neticesinde halk nezdinde kendisine karşı yaşanan infial karşısında kendisini kamuoyu gözünde aklamak ve haklı bir pozisyona sokmak, işsiz kalmasına bağlı olarak kıdem ve ihbar tazminatı almak çabası içerisine giren şahıs tarafından isnat edilen eylemlerin tamamı gerçek dışı olup konu hakkında ilgili mercilere şikayet konusunda çalışmalarımız devam etmektedir.

Yapılan iftiranın bir siyasi hesaplaşma olduğu ve bu şahsın da malum kişiler tarafından kurgulandığı konusunda şüphe yoktur.

Ahlak dışı ve seviyesiz bir siyaset anlayışımız olmadı ve olmaz da.Lakin bu durumu kendisine siyasi malzeme yapmak isteyen çıkar çevreleri dün de vardı yarın da olacaktır.

Şahsımın Belediye Başkanlığı görevini yürütürken her fırsatta açığımı yakalamaya çalışan işbu çıkar çevreleri herhangi bir açık elde edemeyince bel altı siyaseti tercih etmeleri üzücüdür.

Kamuoyunda çıkan haksız ve gerçek dışı haberlerin tarafımı ve ailemi yıpratmaktan başka bir anlamı ve karşılığı olmadığını kamuoyunun bilgisine saygılarımla sunarım" dedi.

HALİL ÖZTÜRK'ÜN YEREL BASINA YAPTIĞI AÇIKLAMA İSE ŞÖYLE:

"Bu vatandaşımıza referans olan kendi arkadaşlarımızdı. Ancak göreve başladığından bu yana sürekli sıkıntı çıkartıyordu. Devlet kademesinde çalışan bir kişi gibi davranmıyor, disiplin sorunu olan bir arkadaşımızdı ve bu aya kadar idare ettik. Bu işlerde tecrübeli çevremdeki yakınlarım tarafından uyarılmam üzerine Temmuz ayı başlarında makam odamda ve arabada bir tarama yaptırdım. Emniyet birimlerinin kullandığı profesyonel bir böcek değil, internet ortamından satılan amatör diye tabir edilebilecek iki dinleme cihazı elde ettik.

Birisi arabada benim oturduğum bölümün önünde, diğeri ise makam koltuğunun altında olan iki cihazdı. Başkanlık odası hadi neyse ama makam aracına ismi geçen şahıstan başkasının ulaşması mümkün değildi. Bu nedenle yanımdan uzaklaştırdım. Partili büyüklerimiz ile konuştuk ve yaptığımız istişare sonunda kendi içimizde bir kavgaya neden olmamak adına savcılığa suç duyurusunda bulunmadık. Ancak bu gün geldiğimiz durumda keşke bulunsaydık" demekten kendimizi alamıyoruz. Bazen insanın basireti bağlanıyor.

Bu olayda da suç duyurusunda bulunmamazı buna bağlıyorum. 10 Temmuz gibi iş akdini sonlandırdık. Olaylar zaten bundan sonra başladı. Eğer o dinleme cihazlarında işlerine yarayan bir şey olsaydı, daha o günlerde bana her türlü pisliği yapacaklarmış. Ancak erken davranıp iş akdini sona erdirince çılgına dönen bu arkadaş ilk yaptığı bel altı iftiraya başladı. Hem de eşini kullanarak. 20 Temmuz'da yani 10 gün sonra da bu ihtarnameyi göndermiş" dedi.

Halil Öztürk ayrıca S.T ile Ahmet Tilki'nin nikahlarını kendisinin kıydığını belirterek, "Geçtiğimiz yılın Nisan aylarında yaptığı evliliğin nikahını bizzat ben kıydım. Elmalı İlçemiz Antalya gibi metropol bir kent değildir. "Başkan şurda şu yolsuzluğu yaptı deseler" hem kimse inanmaz, hem de bu işin belgesini sorarlar. Ancak "Başkan benim hanımla ilişki var" diye rahatça iftira atabiliyorlar. Ancak bu işin bir de hukuksal tarafı var.

Elbette bu yaptığı iftiranın hesabını hukuk önünde verecek. Benim aile huzurumun hiç bir bedeli olamaz. Ancak yaptığı bu eylemin cezasını sonuna kadar çekmesi için gerekeni yapacağımdan herkes emin olabilir. Zaten bunun eşi ilk bir kaç ay sonra aralarında kavga etmişler ve ayrılmışlar. Bunu nasıl bana mal edebildi, doğrusu pes dedim" dedi.

SÜMEYRA TİLKİ: SUSMAYACAĞIM!

Bu arada aynı şekilde suçlanan Ahmet Tilki'nin eşi Sümeyra Tilki de sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda Halil Öztürk ile ilişki yaşamasının söz konusu olamayacağını belirterek "Susmayacağım" dedi.

Sümeyra Tilki açıklamasında, boşanma aşamasında olduğu eşi ile 3 ay evli kaldığını belirterek, "Daha evliliğimin 3. ayında 3 ayrı cep telefonu ve çeşitli materyaller yakaladım. Ahmet Tilki'nin evli bir kadınla ilişki yaşadığını öğrendiğimde onurum ve gururum kırıldığı için ayrılmak istedim. Bu görüntülerin ortaya çıkmaması, o mesajları müstehcen görüntüleri kimseye göstermemem için defalarca ölümle tehdit edildim.

Demem o ki, evlendiğim kişi tarafından üzerime atılan o çirkin iftiranın temelinde bunlar da yatmaktadır. 7 aydır boşanmak için direnen, tehditlere, akıl almaz işkence ve şiddetlere maruz kalan bir kadınım. Hiç kimsenin bilmediği çok sayıda darp raporlarım var. Bu güne kadar onurumla yaşadım.

Bu saatten sonra da inatla yaşamaya devam edeceğim. Pes etmeyeceğim. Savaşacağım ve susmayacağım."