Sabaha kadar devam etmesi beklenen sayım, önceki gece partiler arasındaki tartışma nedeniyle durmuştu. Dün sabah saat 08.00'da başlayacağı belirtilen sayım, 1 saat gecikmeyle start aldı. Hakim kararıyla sadece isimleri okunanlar içeri girebildi. Saat 20.25 itibariyle Maltepe'deki 1089 sandığın 674'ünün sayımı tamamlandı. Sayım işlemine iki kurulla başlandı, CHP'lilerin talebi üzerine bu sayı 12'ye çıkarıldı.

PARTİLİLER BİRBİRİN GİRDİ

Maltepe İlçe Seçim Kurulu’ndaki Sandık Sayım Kurulu sayısını ve sayımı hızlandırmak istemesine tepki gösteren MHP’li ve AKP’liler, sayım alanına topluca girerek çalışmaları durdurmuştu. Yaşanan gerginliğin ardından İlçe Seçim Kurulu sayıma ara vermişti.

700 SANDIK SAYILDI

CHP'li eski vekil Barış Yarkadaş, Maltepe'deki oy sayımına ilişkin son durumu Twitter hesabından paylaştı.

Barış Yarkadaş'ın paylaşımı şöyle: "Saat 23.20... Maltepe'deki 1089 sandığın 700'ünün sayımı bitti. Geride yeniden sayılacak olan 389 sandık kaldı. AKP ile MHP'nin anlamsız ve sonuç alınamayacak ısrarından dolayı onlarca insan Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde oy saymaya devam ediyor."

FARK 13 BİN 935

CHP'li İmamoğlu, saat 20.43 itibariyle 13.943 oy önde. Yıldırım'a şu ana dek sayılan sandıklardan 173 oy ilave edildi. CHP'li Barış Yarkadaş'ın aktardığına göre kalan 415 sandığın sayımının pazartesi günü öğlen bitmesi bekleniyor.

CHP'li Bülent Tezcan sayımla ilgili olarak şu bilgiyi verdi: Şu an sayım yapan 12 ekip var. Sayının 36'ya çıkarılmasını istemiştik. Mevcut bu durumda sayımın tüm hafta sonu devam edeceğini düşünüyoruz. Dün yaşananlardan sonra gazetecilerden sadece TRT ekibi içeri alındı. Halkın vergileriyle ayakta kalan bir kurum ancak havuz medyasının parçası gibi hareket ediyor. Biliyoruz gerçeği örtmeye kimsenin gücü yetmez."