CiddiGazete- CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Devlet Bahçeli'nin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı hedef alan açıklamalarına cevap verdi.

İlk cevabı Twitter hesabından veren Seyit Torun, "Orada dur Bahçeli! Mansur Yavaş'ın arkasında her şeyin farkında olan, gönül rahatlığıyla gidip oyunu veren halkın ve gençliğin nefesi var. Tehditleriniz acizliğinizdir!" ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama da yapan Torun, "Asıl kaos arayan bu tehdit dilinin sahipleridir. Seçilmiş belediye başkanımızı tehdit etmeye kalkanlar, önce haddini bilmelidir" dedi.

Torun'un açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"ARKASINDA HALKIN NEFESİ VAR"

- Sayın Mansur Yavaş Ankara'nın seçilmiş belediye başkanıdır. Mansur Yavaş'ın arkasında Ankara halkının ve Millet İttifakı'nın nefesi vardır. Anlaşılıyor ki ülkemizi her alanda uçuruma sürükleyenler, artık tehdit dilinden medet umacak hale gelmiştir. Bu durum açıkça acizliktir.

"ASIL KAOS ARAYAN TEHDİT DİLİNİN SAHİPLERİDİR"

- Bu tehdit dilinden şimdiye kadar kimseye fayda gelmemiştir, bundan sonra da gelmeyecektir. Sayın Bahçeli ayrıca grup konuşmasında, 'kaosa yatırım yapanlar, provokasyon nöbetine girenler akıllarını başlarına devşirsinler' demiş.

- İşte asıl kaos arayan bu tehdit dilinin sahipleridir. Seçilmiş belediye başkanımızı tehdit etmeye kalkanlar, önce haddini bilmelidir.

"EŞKIYAYA PAPUÇ BIRAKMAYIZ"

- Bahçeli şunu açık ve net olarak bilmelidir: Cumhuriyet Halk Partisi olarak hiçbir belediye başkanımızı bu tehdit diline yedirmeyiz. Eşkıyalığa yeltenenlere de asla pabuç bırakmayız.

"TEHDİTLERİNİZ VIZ GELİR"

CHP Mersin Milletvekili Parti Meclisi Üyesi Ali Mahir Başarır Twitter hesabından Devlet Bahçeli'nin sözlerine tepki gösterdi. Başarır, "Bahçeli ve şürekası bir milli güvenlik sorunu haline geldiğini bir kere daha açıkça göstermiştir! Tehditleriniz vız gelir! Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş'ın arkasında milyonlar var!" dedi.

NE OLMUŞTU?

Devlet Bahçeli, Alparslan Türkeş anmasındaki saldırıya ilişkin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı suçladı.

Bahçeli, partisinin grup toplantısının ardından bir gazetecinin Ankara'da düzenlenen ve MHP Ankara İl Başkanlığı tarafından organize edilen saldırıyla gündeme gelen Alparslan Türkeş’i anma toplantısına ilişkin sorusuna "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Beyin elinin altında geliştiği kanaati hakim. Bundan sonra Mansur Yavaş dikkat etsin. Arkasında ülkücü nefes vardır" cevabını verdi.