CİDDİGAZETE

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mansur Yavaş, “Bize gelen anketlerin kiminde 4 puan, kiminde 6 puan, kiminde de 10 puan öndeyiz” dedi. AKP Ankara Büyükşehir adayı Mehmet Özhaseki’nin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan kazandığı tazminatla döner dağıtmasına ise “Bu hakaret dilini hiç onaylamıyorum. Bence proje konuşsak daha iyi olur” dedi.

Yavaş, Genç Girişim ve Yönetişim Derneği’ni ziyaret etti, genç girişimcilerin sorunlarını ve önerilerini dinledi. Ankara’daki pek çok yapının kentte yaşayan yurttaşlara, sivil toplum kuruluşlarına sorulmadan yapıldığını vurgulayan Yavaş, “Teknoloji bu kadar ilerlemişken, herkesin fikrini alabilirsiniz. Belediyenin böyle yönetilir. Sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, kent konseyi, meslek odalarıyla bir araya gelerek, ortak akılla kenti yöneteceğiz” dedi.

ANKARA DENETLENEMİYOR

Belediyeyi sedece yasal kuruluşların değil, bağımsız denetleme kuruluşlarının da denetleyeceğinin altını çizen Yavaş, “Ankara’nın bütçesi denetlenemiyor. Sayıştay raporlarında Ankara’nın borcu bilinememektedir deniyor” dedi. Özhaseki’nin Çevre ve Şehircilik Bakanı’yken kullandığı, “İmar hırsızlığı görmek istiyorsanız Ankara ve İstanbul belediyelerine bakın” sözlerini anımsatan Yavaş, “Bu konu hakkında şu an kimse ağzını açmıyor. Ancak bizim dönemimizde bu imar rantları belediyeye aktarılacak” dedi.

GERİDE ÇIKTIĞIMIZ ANKET YOK

Mansur Yavaş, “Anket yaptırdınız mı?” sorusunu, “Bize gelen bütün anketlerin kiminde 4 puan, kiminde 6, puan kiminde de 10 puan öndeyiz. Geride olduğumuz anket olmadı” diye yanıtladı.

TAKSİCİLERİ RAHATLATAN AÇIKLAMA

Taksicileri de ziyaret eden Yavaş, “Ankara’da UBER’e ihtiyaç var mı?’ sorusuna, “İstanbul’u bilemem ama şimdiye kadar Ankara’nın taksicileriyle ilgili en ufak bir şikayet duymadım. Ankara’nın taksicileri hakkında ne yolu uzatmaları, ne fiyatları, ne de müşterilere davranışlarıyla ilgili bir şikayet var. Ankara’da UBER’e ihtiyaç yok” dedi.

'SİYASETİN DİLİ DEĞİŞTİ'

Özhaseki’nin, Kılıçdaroğlu’ndan kazandığı tazminatla döner dağıtmasıyla ilgili görüşleri sorulan Yavaş, “Bu konuda yorum yapmak istemiyorum. Siyasetin dili çok değişti. Benim hiç tasvip etmediğim bir dil var, bu hakaret dilini hiç onaylamıyorum. Bence proje konuşsak daha iyi olur” dedi.

'ANKARALININ DERDİ GEÇİM'

Esnafın ve yurttaşın en büyük derdinin geçim sıkıntısı olduğunu vurgulayan Mansur Yavaş, “İflaslar nedeniyle Sincan Organize Sanayi Bölgesi’nde sadece 5 bin 600 işçi işinden oldu. İnsanların borcu, derdi var. Onlara yardımcı olmak, ayakta tutmak, ailelerini ve yaşam standartlarını açlık sınırının üstüne çıkarmaktan büyük proje yok. Diğer projeler mutlaka yapılır ama insanları aç açıkta bırakmamak bence en büyük projedir” dedi.

BENİM İKİ BÜYÜK SEVDAM VAR

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise iki büyük sevdası olduğunu belirtti. Sevgililer Günü'ne özel duygularını eşiyle birlikte çektirdiği fotoğrafla paylaşan Yavaş, "Benim iki büyük sevdam var; biri Ankara, diğeri ise ailem ve sevgili eşim Nursen. Sevdiklerinizle huzur ve bereket içinde yaşayacağınız bir Ankara'da, bir sonraki 14 Şubat'ta görüşmek dileğiyle..." dedi.