CİDDİGAZETE

AKP'nin yaptığı itirazlar sonucu değiştirmedi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mansur Yavaş, bugün mazbatasını alacak. Ankara’da itiraz süreci sona ererken, Mansur Yavaş'ın mazbatasını bugün (pazartesi günü) alacağı açıklandı.

Yavaş, mazbatası için Ankara İl Seçim Kurulu'na başvuruda bulundu. Pazartesi günü saat 11.00'de mazbatasını almaya geleceğini bildiren Yavaş'a İl Seçim Kurulu'ndan, "Mazbatanız saat 14.00'te hazır olacak" bilgisi verildi. Buna rağmen Mansur Yavaş, bildirdiği saatte ısrarcı oldu. Yavaş, mesai başladığında yetkililerle tekrar görüşerek, mutabık kalınacak saatte Ankara İl Seçim Kurulu'nda olacak.

Mansur Yavaş daha sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne geçerek devir teslim törenine katılacak. Ardından Anıtkabir'i ziyaret edecek olan Yavaş, 16.30'da ise Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde vatandaşlara seslenecek.

YSK, AKP'NİN İTİRAZLARINI KABUL ETMEDİ

Yerel seçimlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışını kazanan Mansur Yavaş, mazbatasını almak için itiraz sürecinin sona ermesini bekliyordu. AKP, Ankara’da son olarak 13 ilçede oyların yeniden sayılması için itiraz etmiş ancak hem İl Seçim Kurulu, hem de YSK bu itirazı reddetmişti.

Mansur Yavaş, resmi olmayan sonuçlara göre, Cumhur İttifakı’nın adayı Mehmet Özhaseki’nin dört puan önünde seçimi kazanarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olmaya hak kazandı.