CİDDİGAZETE

CHP Ankara İl Başkanı Güvener, parti binasında basın toplantısı düzenledi. Yerel seçimin sonucunun ortada olduğunu dile getiren Güvener, "Sayın Mansur Yavaş, 124 bin 489 oy farkı ile seçimi kazanmıştır. Bütün sandık başkanlarının, kamu görevlileri tarafından seçildiği belirtmek, hatırlatmak isterim. Her sandıkta seçime giren bütün partilerin görevlileri bulunmaktadır. Her parti ayrıca müşahitlerini görevlendirmiştir. Sandık başında tutulan tutanaklara hiç kimse itiraz etmemiştir. Buna rağmen oyları yeniden saymak için ısrar etmek, sandıktan çıkan sonucu kabul etmemektir" diye konuştu.

AKP'YE TEPKİ

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin'in sözlerine de tepki gösteren Güvener, "İktidar partisinin sayın genel sekreteri, yaptıkları itiraz sonucu çıkan sonucu beğenmemiş. Diyor ki; 'Beklentimizi karşılamadığı için yeniden itiraz edeceğiz'. Bunlar vahim sözlerdir. Ankara'mız, 124 bin 489 oy farklı ile seçimi kazanan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'nı karşılamaya hazırdır. Seçmen kararını vermiş, Sayın Yavaş'ı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçmiştir. Hakkımıza ve hukukumuza sahip çıkacağız. Buradan iktidar partisi yetkililerini seçmen iradesine saygı duymaya davet ediyorum" dedi

AKP'NİN İTİRAZLARI REDDEDİLDİ

Ankara'da yaşanan son gelişmeyi CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer duyurdu. Taşcıer, Ankara İl Seçim Kurulu'nun AKP'nin kalan 14 ilçedeki itirazlarını reddettiğini açıkladı.

Taşcıer, Ankara İl Seçim Kurulu’nun AKP’nin kalan 14 ilçedeki itirazlarını reddettiğini açıkladı.

Taşcıer şu paylaşımlarda bulundu:

Genel Başkan Yardımcımız Muharrem Erkek ile süreci takip ediyoruz. Ankara İl Seçim Kurulu AKP'nin kalan 14 ilçede geçersiz oyların yeniden sayımı itirazını REDDETTİ. YSK'nın geçmiş uygulamasına göre, Mansur Yavaş'ın mazbatası takdim edilmelidir.”

Ankara'da seçim sonuçlanmıştır. Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni @mansuryavas06 %50,93 oran ve 123.799 oy farkla kazanmıştır. 5 yılda yapacak çok işimiz var. Daha fazla gün kaybetmeden, Başkanımız Mansur Yavaş'a mazbatası bir an önce takdim edilmelidir.