CİDDİGAZETE

Yerel seçimler öncesinde Ankara Büyükşehir Belediyesi için İYİ Parti ve CHP'nin ortak adayı olacağı konuşulan Mansur Yavaş, bugün Sözcü Gazetesi yazarı Deniz Zeyrek'in ortaya attığı iddiaya sosyal medya hesabından cevap verdi.

Yavaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Kamuoyuna; Böyle bir 'ihtimal' kesinlikle bulunmamaktadır. Bilgim dışındaki gelişmelere açık değilim" ifadesini kullandı.

ZEYREK'TEN ÇOK KONUŞULACAK İDDİA

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, bugün kaleme aldığı "Ankara İYİ Parti'ye mi kalacak?" başlıklı yazısında Mansur Yavaş ile ilgili önemli bir iddiaya yer verdi.

İşte Zeyrek'in yazısının ilgili o bölümü:

Mersin'de dün İYİ Parti rozeti takıp aday olan mevcut belediye başkanı Burhanettin Kocamaz iddialı. CHP aday çıkarır, oyları bölerse bu Cumhur İttifakı'na yarayabilir. Ancak görüşmelerde bu yönde bir durum ortaya çıkmış.

Peki CHP İstanbul ve Ankara'da İYİ Parti'den destek isteyip karşılığında hiç işbirliği yapmayacak mı?

Yanıt ilginç: “Verecek ama Mersin'de değil de Ankara'da verebilir.” Şaşırtıcı bir yanıt. Bu, CHP'nin Başkent'te aday göstermemesi ve Mansur Yavaş'ın İYİ Parti adayı olarak seçime katılması ihtimalinin arttığını gösteriyor. Başka bir ihtimal de Yavaş'ın CHP adayı olup, kazanırsa İYİ Parti'ye geçmesi.