CİDDİGAZETE

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün önünde FETÖ’culara direnen tek üst düzey emniyet yetkisi olan ve tankın üzerinden açılan ateş sonucu ağır yaralanan eski emniyet müdürü Mehmet Fatih Eryılmaz, Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdür Yardımcılığı'na atandı.

Bir yandan, "Türk milliyetçisi" kimliğinden dolayı, AKP içindeki FETÖ'cuların kendisine kurduğu kumpaslara direnirken, bir yandan da mesleğini devam ettiren, aynı zamanda hukuk fakültesini bitiren Eryılmaz, 15 Temmuz gecesi sevk ve idare ettiği polislerle Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde destansı bir kahramanlık hikayesine imza attı.

'GAZİ' UNVANI ALDI

FETÖ'cuların ölüm listesinde yer alan emniyet müdürü Fatih Eryılmaz'a 15 Temmuz gecesi kurşun yağdırıldı. Ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede, haftalarca süren tedavisinin ardından Eryılmaz "gazi" unvanı aldı.

24 Haziran seçimlerinde İYİ Parti'den Kayseri milletvekili adayı olan ancak daha sonra İYİ Parti'den istifa eden Mehmet Fatih Eryılmaz, stajını tamamladıktan sonra serbest avukatlık yapmaya başladı.

31 Mart seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olan Mansur Yavaş, Eryılmaz'ı EGO Genel Müdür Yardımcılığı'na atadı.