CİDDİGAZETE

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, belediye meclisi toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Ankara’daki ihalelerle ilgili daha önce söylediği sözleri hatırlatan Yavaş, "Benim herhangi bir yakınım, tanıdığım usulsüz olarak ihale alırsa ve susarsanız sizi suçlarım demiştim. Mansur Yavaş'ın en ufak bir yakını belediyenin önünden dahi geçemez" ifadelerini kullandı.

MECLİS ÜYELERİNE UYARI

Bu konuda meclis üyelerini de uyaran Yavaş, "O ihaleleri alanlar kimlerse, eğer içlerinde benim en ufak bir yakınım olursa bunu söylemelisiniz, yoksa sizi sorumlu tutarım" dedi.

DAHA ÖNCE BUNLARI HİÇBİR BAŞKAN SÖYLEMEDİ

Mansur Yavaş'ın Belediye Meclisi'nde yaptığı açıklamadan satır başları şöyle:

- Şöyle de önemli bir konu var, Cumhuriyet Savcılığı, yeşil alan bakım ihaleleri hususunda 2017 ve öncesi döneme ait 400 milyon liralık yolsuzluk soruşturması yapıyor.

- Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, geçmiş dönemler ile devam eden dönemdeki yeşil alan ve asfalt ihalelerinin denetlenmesi, karşılaştırılması ve incelenmesi için komisyon kurulmasına oy birliği ile karar verildi. Böylece hem geçmiş hem de güncel dönemler denetlenecek.

- 2016 2017 yıllarındaki ihalelerle alınan ithal ağaçlar hala depolarda duruyor. Bir ağaca 26.000 TL+KDV para ödenmiş. Bu ağaçları ibret olsun diye belirli yerlere dikeceğiz. Yerli araçlar belediyeye ithal araç olarak satılmış.

- Bu bayram işçilere ikramiye veremedik çünkü metro kesintileri başladı. Biz bu kesintilere karşı dava açtık ancak kesinti yapılacaksa biz metroları iade etmeye hazırız. Alsın hükümet kendi işletsin çünkü metroların bu miktarda bir geliri yok. Kesintiler çok yüksek.

- Geçmiş dönemde yeşil alan ihalelerinde fazladan 150-200 milyon TL hak ediş düzenlenmiş, bunların üstünü çizdik. Firma siz benim paramı nasıl kesersiniz diyerek dava bile açamadı, haksız olduğunu biliyordu. İhaleleri Kızılay’a ekran kurup yayınlayacağım.