CiddiGazete/özel- İyi Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Orman Genel Müdürlüğü Silvikültür Daire Başkanlığı Şube Müdürü Said Dağdaş'ın 10 Kasım'da yaptığı bir paylaşımı Meclis gündemine taşıdı.

"Bu ülkenin onurlu hiçbir evladı yediği kaba pislemez" diyen Öztürk, "Devletin lokması boğazına dizilir inşallah" ifadelerini kullandı.

Dağdaş, Milletvekili Yasin Öztürk'ün konuyu gündeme getirmesinin ardından Orman Genel Müdürlüğü'ndeki görevden alındı.

YASİN ÖZTÜRK, DAĞDAŞ HAKKINDA ÖNERGE VERDİ

Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Atatürk'e hakaret eden Said Dağdaş hakkında, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin cevaplaması talebiyle 13 Kasım 2019'da TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi. Bunun hesabını sormak için AKP'li bir milletvekilinin davetlisi olarak girdiği TBMM'de, Öztürk'ün makam odasına daldı!

Kendisini tanımayan Yasin Öztürk'ün "çay ikramı"nı geri çeviren Said Dağdaş, milletvekiline hakaret yağdırmaya başladı. Sesini yükseltip bağırmaya başlayan ve Öztürk'ün üzerine yürüyen Dağdaş, zor kullanılarak güçlükle durduruldu; ardından Meclis polisine teslim edildi.

SUÇLU YASİN ÖZTÜRK OLDU!

Sosyal medya hesabından Atatürk'e aleni hakaret eden, ardından TBMM'de milletvekilinin odasına izinsiz giren Said Dağdaş, Yasin Öztürk'ten şikayetçi oldu.

Yasin Öztürk hakkında, "hakaret, kamu görevlisinin sahip bulunduğu nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle kasten yaralama" iddiasıyla kamu davası açıldı; Said Dağdaş da müşteki gösterildi.

Fezlekede, Yasin Öztürk’ün dokunulmazlığının kaldırılarak yargılanması istenen incelemenin bir bölümünde şu ifadeler kullanıldı:

Müştekinin 05-09/11/2019 tarihleri arasında kullanmakta olduğu sosyal medya paylaşım sitesi Facebook hesabından arkadaşları ile yapmış olduğu görüşmelerin fotoğraflarının çekilerek ve ifadelerinin kesilip kırpılarak Atatürk’e hakaret ve küfrettiği iddia edilerek şikayet edilen 27. Dönem milletvekili Yasin Öztürk tarafından kullanılan twitter.com isimli sosyal paylaşım sitesinde Yasin Öztürk, @öztürkdenizli kullanıcı isimli hesabından 11/11/2019 tarihli paylaşımda; "Orman Genel Müdürlüğünde şube müdürüymüş!!! Hem Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’e her türlü hakareti yap, hem de bu devletin ekmeğini ye. Devletin lokması boğazına dizilsin inşallah. Atatürk olmasaydı kim bilir hangi Yunan’ın marabalığını yapıyordun be müptezel!" 13/11/2019 tarihinde, "Atamıza hakaret eden bu müptezelin ardında duracak olursanız kendisi ile ilgili işlem yapmazsanız (başka bir yere tayin falan değil, kamu hizmetinden men) siz de aynı zihniyetin ürünüsünüz @OGMgovtr" şeklinde paylaşım yaptığı...

İŞTE FEZLEKEDE, "KESİP BİÇİLEN" DİYE İFADE EDİLEN O PAYLAŞIM

Yasin Öztürk hakkında dokunulmazlığının kaldırılması için hazırlanan fezlekede, "kesip biçilen" denilen o skandal paylaşım şöyle:

- 9.05’de bazıları putlarına saygı için duracaklar ayakta

- Dünyada en gülünç olay yaşanacak yine.

- Yarın 10 Kasım. O diktatörlük hala esiyor.

- Bu millet, 23 Nisan 1923’e kadar Mustafa Kemal ve ekibini kahraman bilir. 1924 sonrası Mustafa Kemal adını ve kemalini çatır çatır kırıp atmıştır. Bu nedenle, kahramanlığı sonrasında diktatörlüğünü görmüştür. Hem de İslam’la savaşan diktatör.