CiddiGazete- İyi Parti Ankara Milletvekili Ayhan Altıntaş'ın TBMM Dijital Mecralar Komisyonu'nda internetin hızından şikâyet ettiği konuşmasında yabancı şirketler için kullandığı "Yani adam bize mal satıyor ama kızını vermiyor. Siz kızınızı niye vermezsiniz; adamı araştırırsınız, belki de öyle bir durum var" ifadesi Meclis'te tartışma çıkarttı.

İyi Partili Altıntaş'ın sözleriyle başlayan tartışma Meclis tutanaklarında şöyle yer aldı:

"Ayhan Altıntaş (İYİ Parti Ankara): Türkiye'de altyapımız maalesef yetersiz. Oğlum Dubai'de yaşıyor, en düşük internet tarifesi saniyede 350 megabit. Burada hiç duymadık 350'yi, ben 35 diye aldım ama 35'i bulamıyorum çoğu zaman. Yabancı şirketler temsiliyet olmalı fakat yani biraz iğneyi de kendimize batıralım. Biz dünyada uygulamalarımızla tam demokratik bir ülke görünümü veriyor muyuz? Vermiyoruz. Yani adam bize mal satıyor ama kızını vermiyor. Biraz empati yapacak olursak siz kızınızı niye vermezsiniz? Adamı araştırırsınız, sorup soruşturursunuz, belki de öyle bir durum var.

Ahmet Büyükgümüş (AK Parti Yalova): Çok cinsiyetçi bir yaklaşım oldu.

Altıntaş: Oğlunu vermiyor diyelim.

Komisyon Başkanı Hüseyin Yayman (AK Parti Hatay): Hocam buna müdahale etmek zorundayım. Gerçekten çok eril bir dil oldu.

Altıntaş: Kız kolay verilmiyor.

Başkan Yayman: Yok efendim, olur mu? Ben verilme meselesini de doğru bulmuyorum.

Başkan Yayman: Hocam bunu düzeltelim, yani bu, çok eril bir dil oldu.

Altıntaş: Kızını veya oğlunu diyelim, tamam. Öyle bir düzeltme yapalım."