CiddiGazete- Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, yayınladığı videolarda, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ile AKP Elazığ Milletvekili oğlu Tolga Ağar'a çeşitli suçlamalar yöneltti.

Palmali Group'un sahibi Azeri-Türk iş adamı Mübariz Mansimov Gurbanoğlu’nun FETÖ soruşturmaları kapsamında tutuklanması konusunda Ağar'ı işaret eden Peker, Ağar ve oğlu Tolga Ağar'ı, Bodrum Yalıkavak’taki marina başta olmak üzere Mansimov’un mallarına "çökmekle" itham etti.

‘PROFESYONEL YÖNETİCİ’

Bu iddia üzerine Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk’e konuşan Mehmet Ağar, “Madem tehditle el koydumsa, bu kişinin tehdit davası açması gerekirdi. Madem tehdit, zorlama varmış niye dava açılmamış. Bu marinanın biz bir tarafında yokuz. Rica üzerine profesyonel yönetici olarak buradayım. Devletin bütün kayıtlarında buradaki konumum bellidir.

‘BURAYA MAFYA ÇÖKECEK’

Ben alnı açık gezerim. Böyle olduğumu devlet de, millet de bilir. Benden, ehli namus olan, ehli vatan olan kimse şikayetçi olmaz. Ama son dönemlerde Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve PKK siteleri marina ve benimle ilgili yalan haberler üretiyor. Bunlar karşılık bulmuyordu. Şimdi farklı taktikler uygulanıyor. Beni gündeme getirmelerinin asıl nedeni de bizi buradan uzaklaştırmak. Bizi buradan uzaklaştırınca yapılacak olan da belli: Buraya mafya çökecek. Bugün eğer mafya buraya giremiyorsa bizim burada olmamızdandır" ifadelerini kullandı.

‘TEKZİBİNİ BEKLEDİĞİM CÜMLE’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 13 Mayıs tarihinde Twitter hesabından, “Aylardır bu senaryonun bu noktaya geleceğini bekliyordum. Birilerinin elinde operasyon elemanı olan mafya pisliği...” notuyla Sedat Peker'in iddialarına ilişkin açıklamasında, isim vermeksizin Mehmet Ağar'ı da şu sözlerle eleştirdi:

"Bu süreçte 'belki dil sürçmesidir’ diye halâ tekzibini beklediğim cümle.

‘Biz olmasa idik oraya mafya çökecekti’ cümlesidir.

İnşallah saygısız gazetecinin çarpıtmasıdır.

Benim devletim Libya’ya ve Karabağ’a çökülmesine fırsat vermedi.

Kıytırık bir marinaya mafya bozuntularının çökmesine fırsat vermez.

Türkiye eski Türkiye değil.”

MEHMET AĞAR ÖZÜR DİLEDİ

Süleyman Soylu’nun bu açıklamasının ardından Sözcü TV'ye konuk olan Mehmet Ağar, bu cümle nedeniyle özür diledi.

"Bütün eleştirilere hak verdiğini" ve bunun iddialara ilişkin kızgınlıktan dolayı bir "sürçülisan" olduğunu belirten Mehmet Ağar, "Benim bu tabiri kullanmam fevkalade yanlıştır. Bütün meslektaşlarımı incittiğimi düşünüyorum, bundan dolayı kalbi olarak özür diliyorum" dedi.

Haberin yayımlanmasının ardından rahatsızlık duyduğunu belirten Ağar, ama konunun "fevkalade uygun bir şekilde" aktarıldığını kaydetti.

Ağar, "Ama buradaki kusur benim" dedi.

İSTİFA İÇİN 48 SAAT SÜRE

Süleyman Soylu, önceki akşam Habertürk televizyonunda katıldığı canlı yayında Mehmet Ağar’ın Yalıkavak Marina’da yönetici olması konusunda şu ifadeleri kullandı.

“Sayın Ağar'ın marinada görev alması doğru mu? 48 saat içinde ben olsam ayrılırım. İçişleri Bakanı olarak söylüyorum. Bu tip insanlar bir yerde bulunduğu zaman bunları bu meselenin üzerinden yormak kolaydır.”

Soylu’nun Mehmet Ağar’ın istifa etmesi için dile getirdiği 48 saatlik süre, bu gece doluyor. Mehmet Ağar’ın bu görevden istifa edip etmeyeceği merak ediliyor.