CiddiGazete- CHP’den dün istifa eden İzmir Miletvekili Mehmet Ali Çelebi, “10 Aralık Hareketi, Muharrem İnce ve diğer tüm ötekileştirilen parti önderleriyle görüşülüp ikna edilmeleri, ittifak görüşmelerinin seçim sathına bırakılması, HDP ile ilişkiler, kurucu değerler ve parti içi demokrasi” konularında parti içi referandum yapılmasını önerip, “Kabul görmezse milletvekilliğinden de istifa edeceğim. Hodri meydan” dedi.

Mehmet Ali Çelebi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Sn. Genel Başkan ve Grup Başkan Vekili Özgür Özel İle 26-27 Ocak 2021 tarihlerinde yapılan görüşmede iletilen başlıklar aşağıdadır. Bu konuları 1,2 milyon üye ile parti içi referanduma götürelim(elektronik) kabul görmezse milletvekilliğinden de istifa edeceğim. HODRİ MEYDAN!” ifadelerini kullandı.

Çelebi’nin parti içi referanduma götürülmesini istediği konular şunlar:

İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ve Yalova Milletvekili Özcan Özel dün CHP’den istifa etti.

Mehmet Ali Çelebi ve Hüseyin Avni Aksoy, 10 Aralık 2020 tarihinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bir mektup yazarak parti içinde rahatsızlık duydukları konuları bildirmişti.