CiddiGazete- Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanması sadece akademi dünyasında değil, siyaset kulvarında da çalkantılara neden olan Prof. Dr. Melih Bulu'nun macerası 194 gün sürdü.

Protesto eylemleri, gözaltılar ve tutuklamalarla Türkiye'de yeni bir kaosun kapısını aralayan Melih Bulu göreve atandığında, "Hedefim, dört yıl içerisinde Boğaziçi'nin ilk 100'e giren ve orada kalabilen ilk Türk üniversitesi olmasıdır" demişti.

DEVLET BAHÇELİ: SONUÇ VAHİM OLACAKTIR!

Cumhur İttifakı ortağı Devlet Bahçeli, Melih Bulu'ya protestolar sürerken yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

"Sayın Rektör Melih Bulu asla istifa etmemelidir. Eğer aksi olursa üniversiteler tümden yönetilemez hale gelecektir.

Rektörlük binasını ablukaya almaya, rektör odasını basmaya teşebbüs suçtur.

Rektörümüz, öğretim üyeleri arasından başta rektör yardımcılığı olmak üzere münhal bulunan görevlere lazım gelen atamaları süratle yapmalıdır.

Kabul etmeyen, yazılı talimata uymayanlar derhal üniversiteden uzaklaştırılmalıdır.

Nitekim taviz verilirse sonuç vahim olacaktır."

ALAATTİN ÇAKICI DA DESTEK VERMİŞTİ

Organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı, Twitter hesabından paylaştığı iki sayfalık mektupla Melih Bulu'ya destek vermişti.

Mektubunda Boğaziçi Üniversitesi ile ilgili iddialara yer veren Çakıcı, muhalefet, HDP, PKK ve DHKP-C sempatizanlarının devletin kurumları ve Cumhur İttifakı'na zarar vermek için Bulu'ya istifa etmesi yönünde çağrı yaptığını öne sürerek, "Lütfen! Sakın istifa etmeyiniz. İstifa ederseniz bu terörist eylemcilerin önünü açarsınız. Bu kutlu ittifakta gedik açmaya hakkınız yok" ifadelerini kullanmıştı.

AÇILIMIN HABERCİSİ Mİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır ziyaretindeki "biji serok Erdoğan" sloganlarından sonra, muhalefetin büyük tepki gösterdiği Melih Bulu atamasındaki geri adım, "yeni açılım" sürecinin habercisi olarak değerlendirildi.

Cumhur İttifakı'nın HDP seçmenini kapma yarışının yanısıra, özellikle ilk seçimlerde oy kullanacak "Z kuşağı"na zeytin dalı uzatma hamlesi, siyasette yeni bir anlayışı da gündeme getirecek.