Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde alınan karar, 25 yıl başkanlık koltuğunda oturan Melih Gökçek'in keyfini kaçıracak. Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin haziran ayı son oturumunda alınan kararla 2016, 2017, 2018 ve 2019 yıllarındaki Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşların peyzaj ve asfalt ihalelerinin tümünü incelemek üzere araştırma komisyonu kurulmasına yönelik önerge kabul edildi.

Ankara'da Büyükşehir Belediye Meclisi haziran ayı son oturumu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş başkanlığında yapıldı.

Yavaş'ın, "Babalar Günü"nü kutlayarak başlattığı toplantıda, AKP grubunun 2016, 2017, 2018 ve 2019 yıllarında Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşların peyzaj ve asfalt ihalelerini incelemek üzere araştırma komisyonu kurulmasına yönelik önergesi görüşüldü.

Büyükşehir Belediyesi'nin 2016-2019 yıllarına ait peyzaj ve asfalt ihalelerinin incelenmesi neticesinde oluşacak bilgi ve belgeleri Belediye Meclisi'nin yanı sıra kamuoyuyla da paylaşacaklarını bildiren Altunışık, "Daha sonrasında, varsa problem gerek Adalet Bakanlığı, gerek İçişleri Bakanlığı gibi kim bu konuda yetkili ise gerekenin yapılmasını isteyeceğiz. Eğer komisyon İçişleri Bakanlığının müfettişlerine ihtiyaç duyarsa bizim bununla alakalı herhangi bir sakıncamız söz konusu değildir" ifadelerini kullandı.

Önerge, CHP, İYİ Parti ve MHP'li meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.

Kaynak: AA

BABALAR GÜNÜNDE, DUYGASAL PAYLAŞIM- Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, babalar günü münasebetiyle, sosyal medya hesabında babasıyla birlikte çektirdiği siyah-beyaz bir fotoğrafı paylaşıp, "Böyle güzel bir günde, fotoğrafımıza bakınca bile omuzumda ellerinin varlığını hissettiğim rahmetli babamla olan anımı paylaşmak istedim.

Siyah beyaz bir fotoğraf. Lütfen renkli karelerinizin kıymetini bilin. Tüm babaların #BabalarGünü’nü en kalbi duygularımla kutluyorum" dedi.