CİDDİGAZETE

FETÖ iltisaklı günlerinin ardından, "günah çıkarma" seanslarında yandaş TV'leri gezip gözyaşı döken Ankara'nın emekli büyükşehir belediye başkanı Melih Gökçek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 2017 yılında istifa ettirildi.

Emekliliğini mesai günlerinde olduğu gibi tweet atarak değerlendiren Melih Gökçek, en son Adana'nın eski belediye başkanı Aytaç Durak'la kapıştı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın, işçi çıkarttığı için görevden alınması gerektiğini savunan Melih Gökçek'e cevap Aytaç Durak'tan geldi. Durak, "İşçi çıkışları başkanı görevden aldırmaya yetmez" deyince, Gökçek bu kez adeta çıldırdı.

Tweet serisine devam eden müstafi başkan, "Eski Adana Belediye Başkanı Aytaç Durak, haksız işçi alımının belediye başkanının düşmesine neden olmayacağını açıklamış ve ben bu işi Gökçek'ten daha iyi bilirim demiş. Sevgili Durak, başkanlığın döneminde her sıkıştığında bana danıştığını ne çabuk unuttun" diye cevap verdi.

KENDİ KENDİSİNİ MAHKUM ETTİRECEK!

Bununla yetinmeyen Gökçek, "TCK 257, 'Kişinin mağduriyetine neden olan 6 aydan 2 yıla mahkum olur' der. Her işçi dava açarsa birden çok mahkumiyet, başkanın düşmesine neden olur. Sevgili Durak, anlayamadıysan telefonla ara sana detay vereyim" ifadelerini kullandığı ikinci bir tweet attı.

DERDİ İŞÇİ DEĞİL, ORTALIĞI KARIŞTIRMAK

Melih Gökçek, üçüncü tweetinde de işçilere seslenerek, "Ay sonunda Ankara Büyükşehir Belediyesince 2000 civarında işçinin yeni ihale yapılmadığı gerekçesi ile iş akitlerinin feshedileceği iddia ediliyor. Umarım olmaz. Böyle bir şey olursa tüm işçiler ayrı ayrı belediye başkanı aleyhine TCK 257. md. gereğince dava açabilir" dedi.

MELİH GÖKÇEK KAÇ İŞÇİ ATTI!

Belediyeden personel çıkartılmamasını değil, iş akdi feshedilen personelin dava açarak belediye başkanının düşürülmesi için katkı yapmasını isteyen Melih Gökçek'in, görev süresinin son üç yılında 3 bin 664 kişiyi işten attığı ortaya çıktı.

2014-2017 yılları arasında Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden atılan 3 bin 664 kişi, müstafi başkanın söylediği doğru kabul edilirse, geriye dönük olarak Melih Gökçek aleyhine tazminat davası açabilecek.

Öte yandan hukukçular, Melih Gökçek'in iddia ettiği gibi bir görevden alma yöntemi ve belediye başkanına karşı dava açma hakkı olmadığını belirttiler.