CiddiGazete- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bartın ve Amasra’da esnaf ziyaretlerinde bulundu. Esnafın derdini dinleyip gündemi değerlendiren Akşener, “Şu anda mesela ‘Niye buradasın orada yangın varken' diyebilirsin. Nitekim dün bir arkadaş sordu. ‘Yangın varken geziyorsunuz' dediler. Ben yangının bulunduğu her bir yeri, Adana dahil gezdim. Ama Türkiye'nin diğer yerlerinde de esnaf yanıyor, tencere yanıyor. O yangının yanında bu yangını da görmek durumundayız ki yani yangınlar söndürülsün. Hem o yangın söndürülsün hem de buradaki yangın söndürülsün” diye konuştu.

KANUN DEĞİŞİKLİĞİ

Meral Akşener, vatandaşların yanan orman alanlarının yapılaşmaya açılmamasına yönelik istekleri karşısında şunları söyledi:

“17 Temmuz’da bir yasa (28 Temmuz 2021 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan, kıyılar başta olma üzere orman alanlarındaki yapılaşma tasarrufunu Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkisine bırakan 7334 sayılı “Turizmi Teşvik Kanunu ile bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun) çıktı. O torba yasanın içinde turizmcilerin çeşitli istekleri de var. Oradaki 5 maddeyi CHP ve İYİ Partili yöneticiler gittiler, geri çektirdiler. O kanun geçti ama bazı maddeler üzerinde şerhlerimiz var. Yangının çıktığı gece Resmi Gazete’de bu kanun yayınlandı.

CHP ANAYASA MAHKEMESİ’NE GÖTÜRECEK

Ben yangın bölgesine giderken CHP’li yöneticilere sordum, onlar bir hazırlık yapıyorlar Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) götürecekler. Yanan her bölge ile ilgili geçmişte ‘akıllı yangınlar’ olduğu için, otelin yanında makul miktarda yer yanması gibi, sonra da oralara bina dikildiği için hep beraber korkuyoruz. Bunu takip edeceğiz ancak tahminimizden büyük bir yangın. Burada tartışılması gereken bu kadar büyümesine yönelik tedbirlerin eksikliği, yapmamız gereken bu beceriksizliği tartışmak.”