CiddiGazete- Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Zehra Zümrüt Selçuk görevlerinden alındı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, iki ayrı bakanlığa dönüştürüldü. Aile Bakanlığı'na Derya Yanık atandı.

AKP MKYK üyesi olan yeni Bakan Yanık'ın göreve gelmesiyle tartışmalar da başladı.

Yanık'ın sosyal medya mesajları da tartışılmaya devam ederken, Yanık’ın, Adnan Oktar cemaatiyle ilişkisi de dikkat çekti.

Cemaat içinde etkin bir pozisyonda bulunan ve etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmayan Meral Kalça'nın bilgisayarından Derya Yanık çıktı.

Kalça'nın bilgisayarındaki dökümanların içinde yer alan "Notlar" kısmında; birçok sanatçı siyasetçi, iş adamı ve din adamının isimlerine rastlanıldı.

Söz konusu not; cemaatin, operasyon gününe kadar geleneksel hale getirdiği iftar organizasyonunu içeriyor. "23 Mayıs 2018" tarihli notta, Çırağan Sarayı'na iftar için çağrılacaklar listesi oluşturulurken, Derya Yanık'ın da davetliler arasında olduğu görüldü. Cemaatin, Yanık için tuttuğu notta, cemaatin en etkili isimlerinden biri olan Meltem Arıkan'ın ismini vermesi dikkat çekti. Tutulan notta; Yanık'ı davet eden ismin Meltem Arıkan olduğu ve Yanık'ın Meltem Arıkan'ın misafiri olduğu belirtiliyor.

Öte yandan, Derya Yanık'ın Oktarcılarla ilişkisinin 2018'den önceye de dayanması dikkat çekti. Yanık'ın, Oktarcıların 2015 yılındaki iftar davetine katıldığı ve Adnan Oktar'la sohbet ettiği ortaya çıktı. Söz konusu fotoğraf, Oktarcıların web sitelerinde hala durması da dikkat çekti.

Kaynak: Odatv