CiddiGazete- AKP ve Devlet Bahçeli'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı, Türkiye'yi yönetmeye devam ederken, Bursa'da dikkat çeken bir toplantı gerçekleşti.

1980 öncesi "İslamcı" gençlerin oluşturduğu Akıncılar hareketinin önemli isimleri, 41 yıl sonra Bursa'da buluştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan buluşmaya gönderdiği mesajda, 1979 yılında Fatih Camii avlusunda ülkücülerle kavga ederken ölen Metin Yüksel için "şehit" ifadesini kullandı.

ERDOĞAN: ÇİLELER BOŞA GİTMEDİ

Erdoğan'ın Akıncıların Bursa'daki buluşmasına gönderdiği mesaj şöyle:

"Kelime-i şahadeti yaşamak ve yaşatmak şuuruyla kurulan Akıncılar Hareketi, bu milletin topundan, tüfeğinden, kalabalıklarından çok daha değerli olan bir gücünün; imanlı, inançlı, cesur gençliğinin adıydı. Akıncılar Hareketi, faaliyete geçtiği ilk günden itibaren milletimiz tarafından sahiplenilmiş ve 12 Eylül darbesiyle kapatıldığı güne kadar, tarihte eşine az rastlanacak destansı bir mücadeleye imza atmıştır.

Ülkemizdeki pek çok hayırlı hizmet gibi bu hareketin de fikir babası rahmetli Erbakan hocamızdır. Merhum Erbakan hocamızın, 'Batıl bir davada zirve olmaktansa, hak davada zerre olma' düsturuyla yürüttüğü davanın en önemli, en aksiyoner kolu Akıncılar olmuştur. Hak ve hakikat yolunda verdikleri büyük mücadelede Akıncıların çektikleri çilenin tek bir zerresi bile, hamdolsun boşa gitmemiştir.

Dünyadaki pek çok İslami harekete de ilham veren Akıncılar ocağında yetişenlerin önemli bir kısmı, ülkemizin siyasi, sosyal, kültürel, ekonomik hayatında kritik sorumluluklar üstlenmiştir.

Metin Yüksel kardeşimiz başta olmak üzere, hatıraları yüreklerimizde yaşayan aziz şehitlerimizin canları pahasına verdikleri mücadeleyi, onlara layık olabilme umuduyla her alanda sürdürerek bugünlere geldik."

METİN YÜKSEL NASIL ÖLDÜ?

1979 yılında, Akıncılar, ülkücülerin Fatih bölgesine girişlerini, Fatih Camii'nde namaz kılmalarını yasakladı.

Bir cuma günü Fatih Camii'nde namaz kılan ülkücülerle, cami içindeki Akıncılar tartıştı.

Dışarıya haber gönderilerek, cami avlusuna kalabalık bir grup siyasal İslamcı çağırıldı.

Metin Yüksel de camiden çıkacak ülkücüleri vurmak için cami avlusunda beklemeye başladı.

Camiden çıkan ülkücülerle, onları bekleyen Akıncılar arasında şiddetli kavga oldu.

Kavga sırasında kimin patlattığı belli olmayan tabancadan çıkan mermi, Metin Yüksel'i öldürdü.

Olayla ilgili suçlanan MHP İstanbul eski İl Başkanı ve bağımsız İstanbul eski milletvekili İhsan Barutçu ile ülkücü camianın yakından tanıdığı isimlerden Ali Bilir uzun yıllar cezaevinde yattı.