CiddiGazete- Cumhur İttifakı ortağı Devlet Bahçeli'nin, bir dönem AKP politikalarına yön veren "Abdullah Öcalan'ı paşa yapalım" önerisi getiren FETÖ'cü Mümtazer Türköne'nin yeniden yargılanması için yaptığı çıkış, MHP camiasında şaşkınlıkla karşılandı.

Geçmiş dönemde FETÖ'cü Mümtazer Türköne ile ilişkisi olan isimlerin açık destek verdiği öneri, özellikle MHP'li milletvekillerini sessizliğe gömdü.

Devlet Bahçeli'nin PKK tutuklusu HDP'li Ahmet Türk'ün serbest bırakılması için yaptığı talebi bile savunan, FETÖ övücüsü Rasim Ozan Kütahyalı'ya yapılan övgüden sonra Türk devletine hakaretler yağdıran eşi Nagehan Alçı'nın köşe yazılarını paylaşmaya başlayan, ülkücü katili Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun'a bile övgü yağdıran MHP'li milletvekilleri, Mümtazer Türköne konusunda ne yapacaklarını şaşırdı.

MHP'de genel kurul talebinde bulunanların "FETÖ"cü ilan edilmesinin ardından, FETÖ'den 10 yıl 6 ay hapis cezası onaylanan Türköne için Bahçeli'nin ortaya koyduğu talep karşısında milletvekilleri, henüz her hangi bir sosyal medya paylaşımı yapmadı.

ŞAŞKINLIK TBMM KULİSLERİNE YANSIDI

TBMM kulislerine de yansıyan gerginlikte MHP milletvekilleri, FETÖ'cü olduğu mahkeme tarafından tescil edilen Mümtazer Türköne ile MHP tabanı arasında kaldı.

Önümüzdeki seçimlerde yeniden aday olabilmek için Bahçeli ile ters düşmemeye çalışan milletvekilleri, bir yandan da tabandan gelecek tepkilere muhatap olmamak için sessiz kalmayı tercih etti.

Meclis koridorlarında yapılan sohbetlerde MHP'li çok sayıda milletvekili, Mümtazer Türköne konusunda rahatsızlıklarını dile getiriyor ancak siyasi ikballerini düşünerek bunu açık şekilde ifade etmekten çekiniyor.