AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın, "Lazistan, Kürdistan" ve "Dersim" çıkışının yanısıra, terör örgütüyle aynı dile kullanıp "pekeke" demesi milliyetçi-muhafazakar çevrelerden büyük tepki gördü.

Buzdolabına kaldırılan "çözüm süreci"ni İstanbul seçimleri öncesi ısıtmaya başlayan Binali Yıldırım'a MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den tepki gelmedi.

Bahçeli'nin basın danışmanı Yıldıray Çiçek'in kişisel değerlendirmesinin dışında MHP'den resmi açıklama yapılmaması, ülkücü camianın da kafasını karıştırdı.

İstanbul'da, MHP genel merkezinin talimatı doğrultusunda AKP adayını desteklemesi düşünülen ülkücüler, sosyal medyadan hem Binali Yıldırım'a, hem de skandal sözlere tepki göstermeyen Devlet Bahçeli'ye karşı sert ifadeler kullandı.

Yapılan paylaşımlarda, İstanbul'da bir kez daha ortaya çıkan AKP-HDP yakınlaşması tepki sözleriyle eleştirildi.

BİNALİ YILDIRIM NE DEMİŞTİ?

Diyarbakır'da konuşan Binali Yıldırım, "İstiklal mücadelesini başlatırken Ankara'da Büyük Millet Meclisi'ni toplayan Gazi Mustafa Atatürk'ün davet ettiği millet temsilcileri arasında Kürdistan mebusu da Lazistan mebusu da vardı. Kardeşliğimizi bozmak isteyenlere asla prim vermeyeceğiz" demişti. Binali Yıldırım, TRT Haber ve TRT Kürdi'de ortak yayınlanan programda "Bu ülkede bir Dersim hadisesi var. Dersim hadisesinden dolayı devlet adına özür dileyen bir iktidar var. Buna rağmen Dersim adını ağzına alamayan ve yaptıkları bu fahiş yanlışı bile ikrar edemeyen, kabullenemeyen bir CHP var. Burada yaşanan tezat, Kürtleri temsil ettiğini söyleyen partinin CHP ile ittifak halinde olması" demişti.