MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin; Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ittifak görüşmesi yapıp yapmayacağına ilişkin sorusuna Bahçeli,

“Erdoğan görüşmek isterse görüşmeye hazırız” diye cevap verdi. Gazetecinin, “Randevu istediniz mi?” sorusu karşısında ise Erdoğan’ın Venezuela’da olduğunu hatırlatan Bahçeli, “Venezuela’dan randevu istenmez” dedi.

30 BÜYÜKŞEHİRE YOĞUNLAŞTIK

Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü “AKP ve MHP’den iki saygın vekil bir araya gelmiştir. Cumhurbaşkanımızın Türkiye dönüşü kendileri isterse bir araya gelebiliriz. Şu anki çalışma 30 büyükşehir belediyesi üzerinde yoğunlaşmaktadır. Partizanca değil, akıllıca bir yol izlenecektir. Tekraren söylüyorum. MHP’de pazarlık söz konusu olmaz. MHP genel merkezinin karşısında pazar yeri var. Sebze tezgahı gibi isteyen istediğini alır, satar ancak bizde pazarlık yoktur. Söz konusu olmaz.”

Bahçeli bir gazetecinin, “Meclis Başkanlığı için MHP adayının olabileceği konuşuluyor” şeklindeki sorusuna ise “Meclis Başkanı henüz var” diye cevap verdi.