CİDDİGAZETE

Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili bir önerge daha Meclis genel kurulundan geçmedi. İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergün'ün genel kurula getirdiği önerge için oylama yapıldı. MHP, daha önceki oylamada HDP ile birlikte "çekimser" oy kullanmıştı. Önceki önerge, CHP ve İYİ Parti oylarının "evet" oyuna rağmen, AKP'nin "Hayır" oyu vermesiyle genel kuruldan geçmemişti.

İYİ Parti Manisa Milletvekili Metin Ergün'ün, EYT için verdiği yeni önerge, bugün TBMM genel kuruluna geldi. Önergeye MHP bu kez AKP ile birlikte "hayır" oyu verdi. HDP'nin yine çekimser kaldığı oylamada, CHP ile İYİ Parti'nin verdiği "evet" oyları, önergenin geçmesine yetmedi.

Metin Ergün, EYT'lilerin umutsuzluğa kapılmamasını, mücadelelerinin devam edeceğini söyledi.

Oylama öncesi konuşan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, "Milletin hayırına olacak bir önerge kim tarafından verilirse verilsin bizler olumlu katkı yapacağız. Milletin hayırına olan bir işin kimin tarafından getirildiğine değil, muhtevasının ne olduğuna bakarak karar veriyoruz. MHP, seçim beyannamesinde yer alan EYT dahil, milletin hayırına ne kadar önergesi varsa getirsin, bizler 'evet' oyu vereceğiz" dedi.