CİDDİGAZETE/özel

Siyaset kulisleri, MHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı teklifi sunduğu "İbrahim Melih Gökçek" bombasıyla çalkalandı. Gökçek'in özellikle FETÖ elebaşı Fetullah Gülen için sosyal medyada paylaştığı sevgi mesajları nedeniyle ülkücü tabanda sevilmemesine rağmen, Balgat'tan böyle bir teklif alması hayretle karşılandı.

GÖKÇEK İNKAR ETMEDİ

Partiyle ilgili medyada yer bulan her iddia için jet cevaplar veren MHP yönetimi, Melih Gökçek konusunda sessiz kaldı. Bursa'da katıldığı bir cenaze töreninde gazetecilerin sorularını cevapsız bırakan Melih Gökçek de sosyal medyadan yaptığı açıklamada konuya net cevap vermekten kaçındı.

AK Parti cephesi ise Melih Gökçek'in oylarını bölme ihtimali karşısında FETÖ kartını masaya sürdü. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Görevden alınması iş olsun diye istenmedi" diyerek, Gökçek'e FETÖ sopasını gösterdi.

Konunun asıl muhatabı MHP'de neler olduğu ise kamuoyuna henüz resmi bir açıklamayla yansımadı. MHP kulislerinden edindiğimiz bilgiye göre, Melih Gökçek'e teklifi genel başkan yardımcısı Sadir Durmaz götürdü. Durmaz, Melih Gökçek'le iki kez görüştü ve "Eğer MHP'nin adayı değil, AK Parti'nin adayı da olsanız sizi destekleyeceğiz" dedi.

Sadir Durmaz, dün gece attığı tweette, Melih Gökçek'e övgüler yağdırdı. Durmaz, hain darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz gecesi gecekonduda saklandığını bizzat açıklayan Gökçek'i "15 Temmuz kahramanı" ilan etti.

AK Parti tarafından görevden alınan ve FETÖ elebaşı için yazdığı övgü mesajları sosyal medyada çokça paylaşılan Gökçek'e Balgat'ın ısrarla teklif götürmesinin nedeni ise anlaşılamadı!

İşte MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz'ın dün gece geç saatte attığı Melih Gökçek tweet'i: