CiddiGazete- İçişleri eski Bakanı Sadettin Tantan, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir yayında Devlet Bahçeli'ye yönelik "Siz insanlardan oy aldınız. Milleti tehdit edemezsiniz, size öyle bir yetki verilmedi" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter de Sadettin Tantan'ın yaptığı açıklamalara, Twitter hesabından, "Tantan, tantana yapmış! Genel Başkanımızın milleti tehdit ettiğini ispat etmezse haysiyetsizdir! Tantan kim oluyor da Genel Başkanımız’dan hesap sormaya kalkıyor? Milliyetçiliği ağzına alan adama bakın hele, ne fikri var ne de kirli ifadelerini teyit edecek itibarlı bir mazisi..." diye cevap verdi.

"CEVAP VERMEYE DEĞMEZ"

Yönter'in ifadelerinden sonra Tantan'dan da cevap geldi. Tantan, "Milliyetçilik şuurundan yoksun olanlara cevap vermeye değmez. Arşivlere girildiğinde arşivler yalan söylemez. NOKTA!" ifadelerini kullandı.

TANTAN NE DEMİŞTİ?

Sadettin Tantan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmaları bir yayında değerlendirmiş, şunları söylemişti:

"Türkiye bir hukuk devletiyse, hukuk devletinin temel altyapısına dönmek mecburiyeti var. Bunu niçin sağlamıyorsun, niçin bu milletten esirgiyorsunuz? Sayın Cumhurbaşkanı, dini kullana kullana geldiğiniz noktada, hala dinin, inanç değerlerinin içini ne kadar çökerttiğinizin farkına varın. Ve bu milletin, özellikle cumhuriyetle beraber özgürleşmiş olan inanç kimliğinin bugün gelinen noktada, tutsak edildiğini görün. Ve hangi dinden ve mezhepten olursa olsun, 'İlla benim kabul ettiğim anlayışa geleceksin' diye tehdit etmekten vazgeçin.

Bu sözüm Sayın Bahçeli'ye de tabii. Yani siz insanlardan oy aldınız, insanları, milleti tehdit edemezsiniz. Size öyle bir yetki verilmedi.

Çıkın, geçmişten bugüne kadar ki söylemler ve davranışlarınıza geri dönün. Neden geçmişte farklı konuşuyordunuz, şimdi niçin faklı konuşan bir yapı içerisinde olduğunuzu millete anlatmanız gerekiyor. Milliyetçi kimliği kullanarak, milliyetçi kimliğinin içini boşaltamazsınız. Böyle bir yetkiniz yok. Milliyetçi kimlik sadece bir partiye ait bir kimlik değil."