CiddiGazete/Özel Haber- 15 Şubat'ta kamuoyuna yansıyan rüşvet operasyonunda; Milli Emlak'ın avukatına, MHP'li Söğüt Belediyesi'nin şikayeti üzerine rüşvet alırken suçüstü yapıldı.

OLAY NASIL GELİŞTİ?

İddiaya göre; Milli Emlak'ın avukatı, satışa çıkartılan yerler için MHP'li Söğüt Belediyesi'nden 700 bin lira rüşvet istedi.

Belediyenin avukatı, durumu Söğüt Belediye Başkanı MHP'li İsmet Sever'e bildirdi. Sever de olayı savcılığa intikal ettirdi.

Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı KOM şube ekipleri, seri numaraları alınmış paralarla avukat ile ilçede bir kafeteryada buluştu. Ekipler, Milli Emlak'ın avukatı A.Y.'yi suç üstü yaparak yakaladı.

MHP'Lİ İSMİN AĞABEYİ DE İFADE VERDİ

Operasyonun hazırlık safhasında teknik takibe alınan Milli Emlak'ın avukatı A.Y.'nin Aytekin Yönter ile yoğun telefon görüşmesi yaptığı tespit edildi. İddiaya göre; avukat ile Yönter arasındaki telefon trafiği, kafeteryada paranın teslim alınmasından hemen önce ve hemen sonra da devam etti. Soruşturmada, avukatın yoğun şekilde görüştüğü ismin, MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter'in ağabeyi Aytekin Yönter olduğu ortaya çıktı.

Avukat A.Y., çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklanırken, İzzet Ulvi Yönter'in ağabeyi Aytekin Yönter, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.