CiddiGazete- Alanya’da bulunan 276 giysi kumbarasına atılan ikinci el kıyafetlerin toplanması işi, ihaleyle 3 yıllığına, 580 bin TL bedelle, AJ International Group İthalat İhracat Sanayi Limited Şirketi’ne verildi.

Alanya Belediye Meclisi’nin CHP’li üyesi Nazmi Zavlak, konuyu hafta içinde gerçekleştirilen Meclis toplantısında gündeme getirdi.

Cumhuriyet’ten Sena Tufan’ın haberine göre CHP’li Zavlak, konuya ilişkin şunları söyledi:

“Yurttaşların ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere belediyeye ait giysi kumbaralarına bağışladığı kıyafetlerin yüzde 80’i, 20 Mayıs 2021 tarihinde bu şirket satıldı. Firma, kumbaralardan toplanan kıyafetlerin yaklaşık yüzde 20’sini Alanya Belediyesi’ne ait Gönül Pınarı Mağazası’na veriyor. Kumbaradaki giysileri toplayan personel ve belediye logolu araçlar şirkete ait.

Nisan ayı belediye meclis toplantısında, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’e, insanların manevi duygularla bağışladığı ve ihtiyaç sahiplerine gittiğini bildiği kıyafetlerin, bir şirkete ticari faaliyetle ihale edilmesinin üzücü olduğunu, derhal iptal edilmesi gerektiğini söyledim.

Yücel de ‘Günde 100-200 parça gidiyor. Milli ekonomiye kazandırıyoruz’ yanıtını verdi.

İnsanların yardımlaşma duygusuyla bağışladığı giysilerin ranta dönüştürülmesi doğru değil. Alanya halkı adına bu konuyu meclis gündemine taşıdım ancak vicdanları rahatlatıcı bir yanıt alamadım.”

BAŞKAN YÜCEL’İN AÇIKLAMASI

Öte yandan Meclis toplantısında, Alanya Belediyesi’ne Gönül Pınarı Mağazası’na ulaştırılmak üzere vatandaşların bağışta bulunduğu 2. el kıyafetlerin özel şirket tarafından toplandığı ve Gönül Pınarı Mağazası’nda değerlendirilmediğine yönelik eleştirilere cevap veren MHP’li Başkan Adem Murat Yücel, “Alanya Belediyesi’nin ihtiyacı kadar ürünü şirket belediyemize yasal olarak temin etmek zorunda, depolarımızda fazlasıyla kıyafet var, biz sadece ihtiyacımız kadarını alıyoruz ve gerisinin ekonomiye kazandırılması için geri dönüştürülmesini sağlıyoruz” diye konuştu.