CiddiGazete- MHP'nin 13. Olağan Kurultayı bugün Ankara Spor Salonu'nda "İstiklal için birlik, istikbal için dirlik, kazanan Türkiye olacak" sloganıyla başladı. Kurultayda tek aday olan Devlet Bahçeli oy sayısına bakılmaksızın koltuğunu koruyacak. Bahçeli, saat 09.37 itibarıyla salona giriş yaptı.

AKP'DEN HEYET GELDİ

13. Olağan Kurultay'ında Divan Başkanlığı'nı Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın yapacak. Kurultay'da ayrıca partinin bin 400 delegesi, tek listeyle çıkılacak 75 üyeli Merkez Yönetim Kurulu ile Merkez Disiplin Kurulu üyeliği için oy kullanacak.

MHP'nin büyük kurultayına AKP'den Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, parti sözcüsü Ömer Çelik ve Genel Başkan Yardımcıları Jülide Sarıeroğlu, Mehmet Özhaseki ile Erkan Kandemir katıldı.

Bahçeli, CHP, İyi Parti ve HDP'ye davetiye göndermedi.

AKP'DEN BAŞKA HER PARTİYE SAYDIRDI

Cumhur İttifakı ortağı Devlet Bahçeli, MHP'nin 13'üncü Olağan Büyük Kurultayı'nda konuştu.

Bahçeli'nin açıklamalarının satırbaşları şöyle:

"İstiklal için birlik, istikbal için dirlik diyoruz kazananın Türkiye olacağına inanıyoruz. Bastığımız yerleri toprak diyerek geçmiyoruz, hep düşünüyoruz hep altında kefensiz yatanı, şehit olduğuyuz incitmiyoruz atamızı.

Gönül isterdi ki bu salonun içi de dışı da hınca hınç dolsaydı. Ancak bir yıldır hem ülkemizin hem dünyamızın kıyasıya mücadele ettiği Covid-19 nedeniyle kurultaya katılımı sınırlı tuttuk.

52 yıldır siyasetteyiz. 3,5 soysuzun ardında zaarlık yapmadık. Zaman oldu şafağı sökmeyen gecelerde ülkümüzle aydınlandık. Anılarımızı pusula yaptık, geleceğe açıldık. Yeri geldi iftiralarla boğuştuk, yeri geldi hıyanetlerle boğulmak istendik. Dönmedik yolumuzdan, şikayet etmedik sırtımızdaki yüklerden.

"TÜRKİYE'Yİ FAKA BASTIRMAK İSTEYENLER..."

Milliyetçi ülkücü hareket serden geçtilerin, inanmış vicdanların düşmeyecek kalesidir. Ardımızda tarih, yanımızda dava. Arakdaşlarımız, başımızda al byarağımız, bağrımızda üç hilalli sancağımız, ömrümüzde milliyetimizde, ölümüzde bu cennet vatanın toprağı yardır dedik. Yastığımız mezar taşı, yorganımız kar olsun. Biz yoldan dönersek namuz bize ar olsun.

Biz yürüdükçe hainler kaçacak delik arayacak. Türkiye düşmanları köstebek gibi saklanacak. Yürüyüşümüzden ürkenler var. Varlığımızdan ürperenler var. Bütün kötürüm ve köhne emel sahiplerini iyi tanıyoruz. Türkiye'yi faka bastırmak, tuzağa düşürmek için çırpınan çevreleri ibretle takip ediyorsunuz. Sanıyorlar ki tezgahların akıl sır ermeyecek. Türkiye'nin karşısında hizalanmak muhalefet değildir, millet başka bir şey zillet başka bir şeydir. Türkiye'yi uçuruma çekmek demokrasi değildir.

HDP, CHP, İYİ PARTİ...

Üniter milli devletimizi hançerlemek için ittifak kurmak, bölücü milletvekillerinin TBMM'ye gelen fezlekelerinin önüne arkasına bakalım demek adamlık değildir. Fezlekelerin önünde hukuk, adalet vardır. Gözleri var görmüyor, kulakları var duymuyor. HDP Türk demokrasinin çevresini sarmış mayın tarlasıdır. CHP, 5'inci kol faaliyetidir. İYİ Parti siparişle kurulan uzaktan kumanda ile kontrol edilen melanet bir projedir. İP'in başkanı Cumhur İtttifakı'nı tanımlarken etle tırnak gibi demiş, kendilerinin proje bazlı olduğunu itiraf etmiştir. Bu neyin projesidir? Hazırlayanlar kimlerdir? Cumhur İttifakı kader birlikteliğidir, milli birlikteliktir, dürüst birlikteliktir.

"CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZ SAYIN ERDOĞAN"

Cumhur İttifakını arayan Pensilvanya'da, Kandil'de değil. Başkent Ankara'da dünyaya Türkçe bakan iradenin sağlam ahlakında bulacaktır.

2023’de Cumhurbaşkanı adayımız bellidir, o muhterem isim Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır.

Bu vesileyle Sayın Cumhurbaşkanımıza, AK Partili kardeşlerimize huzurlarınızda teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.

Cumhur İttifakı 106 yıl önce Çanakkale'yi geçilmez yapan haşmetli imanın emanetçisidir. Bizim ittifakımız yalana karşı doğruluğun, hıyanete karşı vatan sevgisinin ittifakıdır.

"SEÇİMLER 2023 HAZİRAN'DA YAPILACAKTIR"

CHP Genel Başkanı tarlayı bilmez, traktöre binmez çiftçimizi konuşur, marangozu tanımaz, esnafımızı konuşur. Memurlarımızdan, işçilerimizden bahseder, CHP'ye oy vermeyenlere gelince hakaretleri sıralamadan utanmaz, arlanmaz. CHP çiçeğin özünde taş gören bir hezeyandır. Maksadı çürük olanın onu bunu suçlu görmesi hayasızlıktır. Covid-19 virüsü gibi zillet de bulaşıcıdır, mutasyona uğramaktadır. Zilletin aşısı da 2023 yılının Haziran ayında demokratik vasıtalarla yapılacak, bu aşı zillete zehir olacaktır.

Erken seçim diye tutturanlar, iyi bilsinler ki seçimler zamanında yapılacak, Türkiye rotasından çıkmayacaktır. Cumhur İttifakı'nın tavizsiz kararı budur. Cumhuriyetin 100'üncü yılında yeni bir tarih yazılacak, yeni bir sayfa açılacak.

DEVLET BAHÇELİ YENİDEN ADAY GÖSTERİLDİ

Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli, MHP 13. Olağan Kurultayında üst kurul delegelerinin tamamının imzasıyla genel başkanlığa yeniden aday gösterildik. Bahçeli, bin 277 oyla yeniden MHP Genel Başkanı seçildi.

İŞTE MHP MYK LİSTESİ

AYRINTILAR GELİYOR...