CİDDİGAZETE

Adana’nın Kozan ilçesinde Cumhur İttifakı’nın adayı olan ve belediye başkanı seçilen MHP’li Nihat Atlı’nın başkanlığı düşürüldü. Saadet Partisi ise seçimde ikinci olan adayı Kazım Özgan’ın başkan olarak seçilmesi için YSK’ya başvuruda bulunurken, MHP karara itiraz etti.

Resmi olmayan sonuçlara göre Adana’nın Kozan ilçesinde belediye başkanı seçilen Nihat Atlı’nın başkanlığının düşürülmesi için Saadet Partisi ve İYİ Parti, İlçe Seçim Kurulu’na itiraz etti ancak itiraz kabul edilmedi. Sonrasında Saadet Partisi’nin İl Seçim Kurulu’na yaptığı itiraz kabul edildi ve Nihat Atlı’nın başkanlığı, "seçilme yeterliliğine sahip olmadığı" gerekçesiyle reddedildi. Alınan karar sonrası Saadet Partisi, seçimde ikinci olan adayları Kazım Özgan'ın başkan olması için başvuruda bulundu. MHP ise İl Seçim Kurulu’nun kararına itiraz için YSK’ya başvurdu.

DOSYASI YARGITAY’DA

MHP’li Nihat Atlı'nın, bir cinayetten 20 yıl ağır hapis, küçük yaşta kızı alıkoyma, yaralama, azmettirme, ruhsatsız tabanca, organize çete suçundan hapis cezası aldığı ve dosyanın Yargıtay’da beklediği öğrenildi.

SEÇİM ÖNCESİ YAPTIĞI KONUŞMA TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Nihat Atlı, Kozan'da yaptığı konuşmada, "Arkamda Devlet Bahçeli var. Biz iki parti, tek parti olduk. Partinin adına da 'Cumhur İttifakı' dedik arkadaşlar. Rabbim'in iziniyle, bu Cumhur İttifakı'yla, pazara kadar değil, mezara kadar gideceğiz inşallah. Bu düşmanları da, bu memlekette yok edene kadar, kanımızın son damlasına kadar, mücadele verip, Rabbimin izniyle bunların içte ve dışta, yurtta da anasını belleyeceğiz arkadaşlar" demişti.