CiddiGazete- Karataş Belediyesi'nin, mehteran ekibi adı altında yurtdışına gönderdiği 30 kişiden 20'sinin yurda dönmediği iddiasına ilişkin Karataş Belediyesi'nin MHP'li Başkanı Necip Topuz açıklama yaptı.

Necip Topuz, belediyenin halk oyunları ve mehteran ekibinin olmadığını ve gelen davet üzerine bir organizasyon firması ile anlaşma yaptıklarını ve bu kişileri organizasyon firmasının seçtiğini öne sürdü.

Topuz, Türkiye'ye dönmeyen kişilerin Karataş ve Karataş Belediyesi ile hiçbir bağının olmadığını da ekledi.

"BİZ DAVETE İCABET ETTİK, ORGANİZASYON YAPMADIK"

Karataş Belediyesi’nin bir organizasyon yapmadığını, gelen bir davete katıldığını belirten Necip Topuz, aynı mehteran takımının başka belediyelerle de yurtdışına gittiğini ve döndüğünü söyleyerek yaşadıkları süreci şu sözlerle anlattı:

"Yurt dışından davet geldi, biz bu davete icabet ettik. Biz bir organizasyon yaparak haydi yurt dışına gideceğiz diye bir çalışma yapmadık. Bir de şöyle bir olay var. 2015 yılında ve 2017 yılında CHP’li belediye İtalya’ya gidiyor. İki defa daha gidiyor. Kadriye Aşşık, Osman Aşşık bizim meclis üyelerimizle beraber. Hani bizim arkadaşlarımız da dediler ki başkanım biz iki kez yolladık, bu normalde aynı şekilde gidilecek olan başka bir program.

Biz bunu çevredeki illerin belediyelerine de sorduk. Bu organizasyon firması geldiğinde biz bunlara sorduk. Dedik ki 'siz bu işi yapıyor musunuz?' Yaptıklarını söylediler. Dedik ki, 'Kimlerden referans noktasında bilgi alabiliriz?' İşte Antep'te Şahinbey bölgesinde şu belediyeler ile çalıştık, gittik geldik dediler. O zaman evrakını alalım dedik, kaydın var mı. Bize evrakını sundu. Halk Oyunları Federasyonu'na da sorduk 'bu adamın kaydı var mı?' diye. 'Evet var' dediler. E gerekli evrak da var.

Yurtdışında küçük bir yarışma gibi bir organizasyon. Estonya vardı, Fransa vardı, Makedonya vardı."

Necip Topuz, "Meclis üyelerimiz de aynısını mülkiye müfettişine anlattı. 'Biz orada gittik' dediler. Fotoğraflar çektirdik, fotoğraflardaki sayılara kişilere bakın, gereken gösteriyi yaptılar, bu adamlar orada varlar ve görevlerini yaptılar.

Orada Karataş'ı ve Karataş Belediyesi'ni temsilen kamera kayıtları incelendiğinde işlerini yaptıkları görülebilir. Organizasyonun ardından fotoğraflar var orada. Makedonyalılar ile Estonyalılar ile Fransızlar ile. 7-8 ülkeden orada yetkililer ile fotoğraf çekildi, sohbet edildi. Bakın insanlar hep mehteran diyorlar ama mehteran ve halk oyunları ekibi" dedi.

"ALMANYA'YA DEĞİL YUNANİSTAN'A GİTTİK"

Olaya ilişkin yapılan açıklamalarda mehteranın Almanya'ya gidip dönmediği gibi bir algı yaratıldığını belirten MHP'li Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz "Ya arkadaş biz Almanya'ya gitmedik ki. Örnek veriyorum Malatya'daki Almanya'ya gitti ama biz Yunanistan'a gittik. Bizim aldığımız vize Yunanistan'a. Bu adamlar ondan sonrasında, Macaristan sınır kapısı var bir sürü ülke sınır kapısı var, oradan nasıl geçti veya belki Yunanistan’da kaldılar bilemiyoruz" ifadelerini kullandı.

"GELMEDİLERSE BENİM SORUNUM DEĞİL"

Olayda yalnızca kendi belediyelerinin suçlanmasının haksızlık olduğunu belirten Necip Topuz bu konuda yaşanan bürokratik süreci aktararak diğer kurumlarında sorumlu olduğunu ileri sürdü:

"Daha önemli bir şey söyleyeyim. Bu isim listeleri geliyor. Bizimkilerle beraber organizasyona katılacak şahısların isim listeleri. Karataş Belediyesi pasaport çıkarabilir mi, pasaport verebilir mi? Veremez. Bunu kim verebilir? Valilik verebilir. Biz başvururuz, deriz ki böyle bir organizasyon var bunu valilik uygun görüyorsa çıkacağız.

Valilik bunu alır, emniyete yollar. Der ki; bu adamları bir araştır. Kimdir, nedir, herhangi bir suçu, cezası, aranması var mı. Şimdi devamlı gitmişler gelmişler. Sonuncusunda gelmedilerse o benim sorunum değil ki. Veya bu adamların başına bir şey gelmişse o yine benim sorunum değil.

İnsanlar şunu anlamıyor. Ben Karataş'tan 30 tane adamı seçtim ayarladım, aldım götürdüm zannediyor. Bu insanların sadece 5'i Karataş nüfusuna kayıtlı isimler. Diğerleri organizasyon firmasının verdiği isimler. Bizle direk bağı bağlantısı yok."