CiddiGazete

Milliyetçi Hareket Partisi Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü tarafından mağdur edildiğini iddia eden vatandaşın MHP İl Sekreteri İzzet Erdem ile il binasında yaptığı özel görüşme şahsi cep telefonundan kayda alındı. Aradan aylar geçmesine rağmen Ünlü’den 30 bin lirayı geri alamadığını iddia eden vatandaşın çektiği video, sosyal medyada hızla yayılmaya başladı.

"İl başkanı valiye liste verir, CHP hariç"

Kocaeli yerel medyasında gündeme gelen olayda, İzzet Erdem’in Aydın Ünlü’nün adını vermeden Ünlü’den söz ettiği, parayı vatandaşa geri ödeyecekleri yönünde oyalama taktiği yaptığı aleni bir şekilde görülürken, MHP İl Başkanı Ünlü’nün, isteyene silah ruhsatı ayarlamak için de kurumlarla nasıl işbirliği yaptıklarını, silah ruhsatı karşılığında vatandaşlardan 15 bin lira para aldıklarını itiraf ettiği ortaya serildi.

İzzet Erdem, 15 bin liraya ruhsat masraflarının dahil olmadığını, bu paranın sadece aracılık hizmeti için alındığını ifade ettiği görüldü. MHP’li Erdem, Cumhur ittifakı ortağı olmanın nimetlerinden yararlanarak, silah ruhsatı almanın Ünlü için zor olmadığını, “İl başkanı (Aydın Ünlü) liste yapar, Vali’ye verir, hepsi için konuşuyorum ama CHP hariç” ifadelerini kullandı.

Para verdiğini ancak işini yaptıramadığını belirten Bahadır isimli vatandaş da Aydın Ünlü ile yaptığı görüşmede parasını geri istediği ancak eşinin yanında il başkanının kendisini azarladığını söyledi. Mağdur olduğunu belirten vatandaş, bir daha parasını istemek için partiye gelmeyeceğini, konuyu avukatının çözeceğini söyledi.