CiddiGazete

MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, çelişkilerle dolu bir açıklama yaptı. Tercan açıklamasında hem AKP ve genel başkanı Erdoğan'ı övdü, hem Habur, Oslo, Dolmabahçe, "Çözüm ihaneti" süreçlerinde "muhalefeti" suçladı, hem de ülkenin kurtuluşu için MHP'nin iktidar olması gerektiğini söyledi.

Zakir Tercan yaptığı yazılı açıklamada, ülkenin bölünmesinin, milletin lime lime edilmesinin diğer siyasi partiler için hiçbir öneminin olmadığını öne sürerek, “Onların işi-gücü ve düşüncesi Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti gitsin de ülke ne olursa olsun. Çok şükür ki; MHP ve lider Devlet Bahçeli, ülkemizin etrafını saran şer odaklarına karşı gereken neyse, üzerine ne düşüyorsa. Taşın altına elini değil gövdesini koyarak bu ihanete izin vermedi” dedi.

Tercan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Terörü bitirmek için, dış güçlere karşı amansız mücadele edilmesi için, ihanetin ve kanlı terör örgütlerini çukura gömmek için AK Parti hükümetine sınırsız destek vermekten zerre kadar tereddüt etmeyen MHP ve lider Devlet Bahçeli tarihi bir görevi üstlenmiştir.

HDP, PKK’nın siyasi partisidir. Diğer siyasi partiler bu HDP ile kol-kola girmişler, aynı şarkıyı söylemişler, kader birliği yapmışlar, FETÖ örgütü ile sarmaş-dolaş olmuşlar, ülke meselelerini unutmuşlar, sorumluluktan kaçmışlar ve menfaatleri için, oy için her şey mübah demişlerdir.

Diğer siyasi partiler zıvanadan çıkmıştır. Terörle mücadele etmek gibi bir düşünceleri yoktur. Karanlık dünyanın karanlık yerlerinde hep birlikte oldukları aşikardır. Hiç kimse ama hiç kimse inkâr edemez! Çünkü; bu partilerin dini-imanı oy...

Ülkenin felakete gitmesinin bizzat sebebi olanların güven vermesi mümkün değildir. Onun için Türk milleti artık MHP’ye yetki vermelidir ve de iktidara getirmelidir. O zaman kararlılık ve devamlılık nasıl olurmuş görsünler...

Diğer siyasi partiler ne yaparsa yapsınlar. Terör örgütleri ile ilgili sicilleri yakalarını bırakmaz. Milleti aptal yerine koymak, ihanetin bu kadar yayılmasının hesabını millete vermek zorundadırlar.

CHP ile HDP ile el-ele vereceksin. Kalkıp kınalı ellerinle MHP’ye, lider Devlet Bahçeli’ye ve Ülkücülere taş atacaksın öyle mi? Habur rezilliklerini, Oslo’da ki pazarlıkları, İmralı canisi ve Kandil Dağı'nda yuvalanan katillere heyet gönderilmesini, Dolmabahçe’de imzalanan Sevr anlaşmasını, Meclis'ten çıkarılan kanunları yerle bir eden MHP’ye ve lider Devlet Bahçeli’ye yeri zamanı geldiğinde herkes teşekkür edecek ve özür dileyecektir.

Dağdan indirilen eli silahlı katillere şehirleri teslim edenleri. Polisi-askeri kışlaya sokan, meydanı bu itlere bırakanları hizaya getiren MHP ve lider Devlet Bahçeli’ye hepinizin minnet borcu var sakın unutmayın?

“Çözüm” diyerek yürüttükleri ihanet sürecinin başta PKK olmak üzere bütün terör örgütlerine bulunmaz fırsatlar sunulduğu, acı sonuçlarıyla birlikte ortaya çıktığı, Türkiye, yanlış ve teslimiyetçi politikalarının bedelini her gün gelen şehit haberleriyle ödüyordu. MHP ve lider Devlet Bahçeli, bunların tamamını kara toprağa gömmüştür.

“Analar ağlamayacak” denilerek yürütülen ve adına “Çözüm” denilen ihanet süreci, PKK’nın daha çok silahlanması, terörist toplaması ve zıvanadan çıkması dışında bir sonuç vermediği gibi diğer terör örgütlerinin kalleşlikleri için de emsal oluşturuyordu. İşte MHP ve lider Devlet Bahçeli bu vahim duruma el koymuş ve bertaraf etmiştir.

Türkiye kuşatılmış ve ağır bir tehditle karşı karşıya kalmıştı. Bütün terör örgütlerinin hedefi haline gelen ülkemizde, şiddet ve ihanet her geçen gün daha da ileri gitmekteydi. MHP ve lider Devlet Bahçeli, ülkemizin bu kötü durumuna karşı; kuşatmayı ve terör örgütlerinin belini kırmış, tehditleri gidermiş, alayına bir Osmanlı tokadı atmıştır” şeklinde konuştu.