CiddiGazete- Elazığ'ın Ağın Belediye Başkanı MHP’li Ali Uslu, İŞKUR üzerinden yapılan Toplum Yararına Personel istihdamında AKP'li Keban Belediyesine kontenjan verilirken MHP’li Ağın ve Sivrice ilçelerine kontenjan verilmemesine tepki gösterdi.

AKP'Lİ BELEDİYEYE 15 KİŞİLİK KONTENJAN VERİLDİ

İŞKUR üzerinden yapılan personel alımlarında Ağın ve Sivrice ilçelerine kontenjan verilmediğini belirten Ağın Belediye Başkanı Ali Uslu, "Bugün İŞKUR üzerinden Elazığ ve ilçelerine Toplum Yararına Personel (TYP) istihdamı için listeler açıklandı. Listede 205 tane il ve ilçe milli eğitimlere kontenjan verilirken, 15 kişi de Keban Belediyesi'ne kontenjan verilmiştir. Ağın ilçemiz Elazığ bürokrasisinde her zaman göz ardı edilmiş, bütün kamu kurum ve kuruluşlarında olduğu gibi İl Milli Eğitim Müdürlüğü nezdinde de yok sayılmıştır" dedi.

"HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ"

Bu tür ayrımcılıklara ilçe olarak alıştıklarını söyleyen Uslu, "Biz bu işlere artık alıştık şaşırmadık ancak depremin merkez üssü ilçesi olan Sivrice'nin de bizimle aynı kaderi yaşaması üzüntümüzü artırdı. Bu planlamayı kimler yaptıysa derhal bu hata düzeltmeli. İlimizin üç mega ilçelerine birer kişi eksik verilse ilçemize bu haksızlık yapılmazdı. İlçem ve hemşehrilerim adına bu planlamayı yapan yetkililere hakkımızı helal etmiyoruz" ifadelerini kullandı.

SON DAKİKA! BAŞKAN'IN İSYANI SONUÇ VERDİ

MHP’li belediye başkanının açıklaması sonrasında Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından Ağın ve Sivrice ilçelerine kontenjan ayarlanarak mağduriyetin giderileceği belirtildi.

"DEVLETİMİZ VAR OLSUN"

Ali Uslu yaptığı açıklamada şunları kaydetti;

"Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğünün TYP kontenjanları ile alakalı feryadımızı devletimiz göz ardı etmeyerek, en kısa zamanda Ağın ve Sivrice ilçemize kontenjan ayarlanarak mağduriyetin giderileceği sözü vermişlerdir.

Başta valiliğimiz olmak üzere bu süreçte ilçemiz adına bizim derdimizle dertlenen ve aynı endişeyi taşıyan Başkanlarımıza destek oldukları için hemşehrilerim adına şükranlarımı sunarım... Devletimiz var olsun..."