CİDDİGAZETE

İYİ Parti Buldan Belediye Meclis Üyesi Mehmet Tuğrul, Ülkücü hareketin Başbuğu merhum Alparslan Türkeş ve Ege Üniversitesi'nde PKK'lılar tarafından şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun isimlerinin ilçede yaşatılması için Belediye Meclisi'ne önerge verdi.

Buldan Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Tuğrul

Mehmet Tuğrul, 18 Ekim tarihli önergesinde şu ifadeleri kullandı:

"Merhum Başbuğ Alparslan Türkeş ve ülkücü şehidimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun isimlerinin ilçemizde yaşatılması hususunun Meclis’te görüşülmesi…

Türk siyasetinin en önemli isimlerinden büyük dava adamı merhum Alparslan Türkeş’in ve ülkücü şehidimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun isimlerinin ilçemizde yaşaması İYİ Parti ailesi olarak en büyük arzumuzdur.

Bu konuyla ilgili teklifimiz Acı Su mevkiinden ilçemiz şehir merkezine gelen caddenin ismini Alparslan Türkeş Bulvarı ve yine aynı ana yol üzerinde yapılması planlanan parka da (Duran Çeşmesi) ülkücü şehidimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu isminin verilmesini talep ediyoruz.

Bu taleplerimizin hassasiyet ve samimiyetle değerlendirilmesi hususunu başta belediye başkanımız olmak üzere değerli Meclis’den talep ediyorum."

MHP'Lİ BAŞKAN, 'DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İZİN VERMİYOR' DEDİ

Tuğrul'un teklifi kasım ayı Meclis toplantısında gündeme alındı.

Başkan Mustafa Şevik, konuyla ilgili öteleme kararını açıkladığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Meclis üyelerimizden, MHP lideri Alparslan Türkeş’in adının Sarayköy Caddesi’ne verilmesiyle ilgili teklif geldi. Ancak, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin cadde, park ve sokak isimlerinin değiştirilmemesi gerektiği yönünde kararı var. O nedenle merhum Alparslan Türkeş’in adının, ilçe girişinde Duran Çeşmesi olarak bilinen alanda yapılması planlanan yeni parka verilmesinin daha doğru olacağı, Meclis üyeleri tarafından oy çokluğu ile kabul edildi. Parkımız tamamlandığında, Belediye Meclisimizin alacağı kararla, Alparslan Türkeş’in adı buraya verilecektir" dedi.

Şevik, Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun adının ise uygun bir parka verilerek ülkücü şehidin adının Buldan’da yaşatılacağını vurguladı.

Alınan kararla, İYİ Partili Meclis üyesi tarafından verilen önerge, ötelenmiş oldu.