CiddiGazete- Hayatını kaybeden Bayındırlık ve İskan Eski Bakanı AKP'li Zeki Ergezen, son yolculuğuna Hacı Bayram-ı Veli Camii'nden uğurlandı.

Zeki Ergezen'in cenaze törenine, MHP Milletvekili ve TBMM Meclis İdare Amiri Erkan Haberal da katıldı.

Yoğunluk yaşanmaması için cami çevresini barikatlarla çeviren polis ekipleri, araç geçişine izin vermedi.

Barikata yaklaşan Haberal'ın şoförü, polis kontrol noktasından geçmek istedi. Polis ekipleri, araç geçişine izin verilmediğini bildirdi.

Meclis İdare Amiri Erkan Haberal, Devlet Bahçeli'den sonra MHP'de genel başkan olmak için kulis çalışması yapan isimlerden...

Araçtan inen şoför, bagajdan aldığı kırmızı plakayı ön tarafa taktı. O sırada İçişleri Bakanlığı'nın yönetmeliğine aykırı şekilde aracın tepesinde değil, ön kısmında çakar lambalar olduğu görüldü.

Trafik polisleri ve sivil polisler, hiçbir şekilde içeriye araç girişinin olmadığını söyledi.

Olay sırasında arka koltukta oturan Erkan Haberal şoförüne, "Ez geç" diye talimat verdi.

Şoför de Haberal'ın emrini yerine getirerek, barikatların önünde görevli Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ANFA'da çalışan güvenlik görevlisine vurarak içeri girmeye çalıştı.

Belediye görevlisi, aracın çarpmasıyla yere yuvarlandı.

O anda sivil polis ekipleri ve ANFA'nın diğer güvenlik görevlileri araca müdahale etmeye çalıştı.

Polis ekiplerinin sert müdahalesine, belediye çalışanları da eklenince ortalık bir anda karıştı. Çevreden gelenler, kavgayı güçlükle önledi.

Makam aracının çarptığı belediye görevlisi, camiye yakın noktada bulunan ambulansa götürüldü. Görevlinin bacağında küçük ezilmeler olduğu, hayati bir riskinin olmadığı öğrenildi.