CiddiGazete- MHP Hatay Milletvekili Lütfü Kaşıkçı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın bir gazeteye verdiği röportajda söylediklerini İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın sözleri sanıp cevap verdi. Lütfi Savaş'ın röportajını sadece Twitter'da paylaşan Ümit Özdağ'a 13 maddeyle cevap veren Lütfü Kaşıkçı, Büyükşehir Belediye Başkanı'na kızacağına, faturayı Ümit Özdağ'a çıkardı!

Gelişme üzerine Hatay İYİ Parti İl Başkanlığı şu açıklamayı yaptı:

Öncelikle şunu ifade etmek isteriz ki İYİ Parti olarak polemik değil, somut şeylere değer veren bir anlayış, siyasetimizin temelidir. Ancak milletvekilimiz Sayın Ümit Özdağ’a yapılmış, Hatay kaynaklı ve mesnetsiz iddialara dayalı, tartışmadan ziyade saldırı amacı taşıyan demeçlere de sessiz kalmamız mümkün değildir

Olayın özeti şudur;

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın bir gazeteye vermiş olduğu, Suriyelilerin Hatay’ın Yayladağı ilçesinde toprak alımı ile ilgili bir demeci Sayın Ümit Özdağ tarafından paylaşılmıştır. Olay bundan sonra gelişmiş, Cumhur ittifakının MHP kanadı bu olayı diline dolamış, asıl demeç sahibi HBB Başkanı Lütfü Savaş’a neredeyse kelime edemezken Ümit Özdağ hedef tahtasına oturtulmuştur.

Lütfü Savaş bu demecinde;

Suriyelilerin, Yayladağı’nda toprak almak istediğini ifade etmiştir. Yani bu söz Lütfü Savaş’a aittir. Ümit Özdağ’a yapılan tüm eleştiriler, kendisine ait olmayan bu söz üzerinden yapılmıştır.

Sayın Ümit Özdağ Türkmen’in T’sinden bahsetmezken, bunlar tarafından Türkmen düşmanı ilan edilmiştir. Ömrünü Türk milliyetçiliğine vakfetmiş birine bunu söylemek izaha muhtaç bir garabettir.

Haddini bilmemek bile değildir! Bu da yetmezmiş gibi Ümit Özdağ, Türkmenlerin T.C. vatandaşlığı almasına engel olmakla suçlanmış, başka vesilelerle de devleti bilmemekle itham edilmiştir. Arkadaşlar adeta coşmuşlar, o bakımdan ithamlarının hepsine cevap vermenin zaman israfı olduğuna inanıyoruz.

Ancak bazı şeylere açıklık getirmeyi de zaruri buluyoruz;

Bir kere Türkmenlerin T.C. vatandaşı olması, Türk Devlet çıkarlarına ters düşer ve bunun sebepleri, buradan paylaşılacak kadar hafif konular değildir. Yani vatandaş olmamaları devlet politikasıdır. Bunlara tavsiyemiz devleti tanımaya çalışmalarıdır, yeterince vakitleri de vardır.

Fakat varsayalım ki vatandaş olmalılar, o zaman da bunun hesabını iktidar olan ortakları AKP‘ye soracakları yerde, herhalde buna cesaret edemediklerinden, Ümit Özdağ’a sormak bu arkadaşların kolaylarına gelmiştir.

Diğer bir konu ise Ümit Özdağ devleti bilmemekle suçlanmıştır. Halbuki devlet, beğenmedikleri Ümit Özdağ’ın kitaplarını kendi okullarında ders kitabı olarak okutmaktadır. Arkadaşlara tavsiyemiz o kitaptan faydalanmalarıdır. Ancak HATAY Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın demecini hocanın demeci sananlara, bunun bir yararı olur mu ondan da emin değiliz.

Sonuç olarak; Türkmen yerinden yurdundan olurken gürültüden başka ses çıkarmayanlar, bugün Türkmen kardeşlerimizin el alemin tarlasında çilekçilik yapmasından teselli bulur hale gelmişlerdir. Doğrusu bu kolay bir durum değildir, kendilerine üzülüyoruz. Üstelik Türkmen’in ektiği çilekte bir katkıları da yoktur. Bunlara tavsiyemiz Ümit Özdağ’a “Milliyetçilik ve Devletçilik” öğretme gayretine düşmeyip, biraz kendilerinin öğrenmesidir.