CNN Türk'te canlı yayına katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz'ın kanalın Ankara temsilcisi Dicle Canova'nın sorularını cevapladı. İşte açıklamalardan satır başları:

Genel başkanımızın çok önem verdiği beldemiz olan Söğüt'ten başlayacak mitinglerimiz, bu pazar olması öngörülüyor.

- Cumhur İttifakı hangi görselleri kullancak?

Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Genel Başkanımızın el ele tutuştuğu görseller kullanılacak. Cumhur İttifakı görsellerinin olduğu fotoğraflar kullanılacak.

- Mersin'de ne oldu?

İşin doğrusu Mersin'de yeni bir senaryoya ihtiyaç duyulduğu görülüyor. Kamuoyunu aldattıklarını düşünüyorum. Burhanettin Bey, 5 kere müracaat etmiş. Dolayısıyla son güne bırakmayacak kadar tecrübeli bir arkadaşımız. Partimizin bu konudaki hassasiyetlerini en iyi bilen birisi. Böyle bir gelenekten geliyor Burhanettin Bey. Kendisi neden bu müracaatı yapmamış. Bunun bir izahı yok. Kendi beceriksizliklerini başkalarına atmaya çalıştılar. İhaneti en iyi kendileri bilir.

Siz bu kadar iddialı iseniz bunu başkasının insiyatifine bırakamazsınız. Yapılan tüm anketlerde bekledikleri oyu bir türlü göremeyen arkadaşlara yeni bir senaryo lazım oldu onu da böyle gerçekleştirmeye çalıştılar. Son genel seçimdeki oy tablosu üzerinden bir değerlendirme yaparak hayale kapılanlar ciddi bir hayal kırıklığı yaşayacaklar.

SİYASETTE ANKET TARTIŞMASI

Biz 1999 yılından bu yana anketlere güvenmediğimizi söylüyoruz. Son 24 Haziran seçimleri öncesine gittiğimizde yüzde 7 alacak diyenler oldu. Hiçbir dönem bizim gerçek oyumuzu açıklamadılar. Manipülatif maksatlı çalışmalar olduğunu öteden bu yana söylüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da aynı tespiti yapmasından memnun olduk.

Anket şirketlerinin yönelttiği sorular yönlendirmeye vakıf. Vatandaş da bazen kendi niyetini beyan etmek istemiyor. Ben seçimi sandığa gidecekler belirleyecek diyorum. Bu seçimde de yüzde 80'in üzerinde katılım olacağını umuyorum.

MHP ANKARA'DA NE BEKLİYOR?

Seçime ilişkin bir endişemiz yok. Bugünkü anketleri gördüklerinde esas panikleyenlerin CHP ve adayı olduğu ortada. Bizim gördüğümüz farklı sıkıntılar var. Cumhuriyet'in başkentinde CHP'nin listesinde PKK'lılar var. Dağdan kovalığımız teröristleri masada karşımızda oturtmak isteyenler var. Biz bunları görmek istemiyoruz.

Ankara'yı düşürmek istediklerini aksine bir söylemleri yok. Biz de böyle bir kaygı ile bu değerlendirmeyi yapabiliriz. Türkiye'yi bölmek isteyenler Ankara'yı düşürmek istemez mi? Biz de buna dikkat çekmek istiyoruz.

Söz konusu aday açısında bir garabet var. Kendisi hala daha ikinci kez aday olduğu partinin rozetini takmamakta ısrar ediyor. Aidiyetsiz bir aday konumunda. CHP kendi öz değerleri ile yetişmiş bir aday bulamadı. Mansur Bey Ankara'ya aday olmuş bir adayımız ama henüz daha Ankara'ya ilişkin bir projesi yok. Projeniz ne dediğinizde su fiyatlarını düşüreceğim diyor. Bu bir proje değil.

EKONOMİNİN SANDIĞA ETKİSİ

Bugün karşı karşıya kaldığımız domates, biber patlıcan meselesi ekonominin genel gidişatından bağımsız dikkate alınmalı. Tarımsal üretim doğa koşullarına çok bağlıdır. Birçok doğal afetler yaşandı ve bunun yanında birçok fırsatçılar türedi. Tanzim satışla fiyatlar normale döndü. Bunlar geçer ama sizin bekanız tehdit altına alınıyorsa bunlar önemli sorunlardır.

- Seçimden sonraki siyasi tablo ne olacak?

Cumhur İttifakını doğuran sebepler ortadan kalktı mı ki Cumhur İttifakı bitsin? Buradan farklı spekülasyonlar türetmeye çalışanlara genel başkanımız cevabını verdi.

YENİ PARTİ İDDİALARI

Çok fazla karşılığı yoktur. Sosyolojik bir ihtiyaçtan kaynaklanmıyor. DSP'den ziyade CHP'li seçmenin fikri daha da önemli. CHP seçmeni kendi partisinin iktidar olabileceğine inanmıyor. DSP'nin yeniden bir ivme kazanacağını ve CHP'ye önemli bir alternatif olacağını düşünüyoruz.

- Mehmet Özhaseki ile yakın dostluğunuz var, seçimden sonra bir yorgunluk kahvesi içecek misiniz?

Mehmet Özhaseki gerçekten çok çelebi bir insan. Rahatlıkla iletişim kurabileceğiniz bir Anadolu insanı. Türkiye'de gördüğüm sayılı belediyecilerden birisi. Mutlaka seçimden sonra bir araya gelip yorgunluğumuzu bir kahve içerek gidereceğiz.