CiddiGazete- MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Sadir Durmaz, Devlet Bahçeli'nin talimatlarıyla, yangınlarda hayvanları telef olan köylülerin acısını hafifletmek ve bütçelerine katkı sağlamak maksadıyla 2 Ağustos 2021 tarihinde başlatılan "5 keçi 5 koyun ve 2 düve yardım kampanyası" ile ilgili açıklamada bulundu.

"BUGÜN İTİBARIYLA SONLANDIRILDI"

Sadir Durmaz açıklamasında, "Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin talimatlarıyla, yangınlarda hayvanları telef olan köylülerimizin acısını hafifletmek ve bütçelerine katkı sağlamak maksadıyla 2 Ağustos 2021 tarihinde başlattığı '5 keçi 5 koyun ve 2 düve yardım kampanyası' il, ilçe teşkilatlarımızın ve belediyelerimizin desteği, Ülkü Ocaklarımızın koordinasyonuyla başlatılmış ve başarılı bir biçimde yürütülmüştür. Ancak, 12 Ağustos 2021 tarih ve 4372 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı uyarınca yardımların tüm sorumluluğu Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına verildiğinden, yardım kampanyamız bugün itibarıyla sonlandırılmıştır" dedi.

Bugüne kadar toplanan 1 milyon 395 bin 910 lira 8 kuruş da Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından duyurulacak hesaplara aktarılacağı ifade edildi.

Öte yandan, daha önce Azerbaycan'ın Şuşa kentinde okul yapılması için Devlet Bahçeli'nin talimatıyla başlatılan yardım kampanyası da Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in kabul etmemesi üzerine sonlandırılmıştı.