Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da balkon konuşması yaptı. Erdoğan, "YSK sonuçları açıklayacak. Netice alırız ya da almayız YSK'ya başvurularımızı yaparız. Halkımız büyükşehiri belediye başkanı olarak vermiş olsa bile ilçeleri AK Parti'ye verdi" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da balkon konuşmasında açıkladı: Halkımız büyükşehiri verse dahi...

İşte Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

"Sevgili Ankaralılar sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Desteğiniz için her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Siyasi hayatımız boyunca davamıza ve milletimize hizmet dışında bir gaye taşımadık.

Milletimin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum. Milletimiz bugün bizi 15'inci defa sandıkta birinci yaptı. Bazıları kendilerini darı ambarında sanıyor. 4,5 yıl AK Parti iktidar, bu kardeşiniz Cumhurbaşkanı. Cumhur İttifakının oy oranı 24 Haziran seçimlerine yakın bir oranda bulunmaktadır

16 büyükşehir dahil 778 belediye başkanlığı kazandık. Cumhur İttifakı'nın oy oranı 24 Haziran seçimlerine yakın bir şekildedir.

İLÇELERLE TESELLİ OLDU

Bu seçimde arzu ettiğimiz neticeleri alamadığımız yerlerdeki sonucun tek sebebini, milletimize kendimizi yeterince anlatamamış, gönüllere yeterince girememiş olmamız olarak görüyorum. Şu anda YSK sonuçları açıklayacak. Netice alırız ya da almayız YSK'ya başvurularımızı yaparız. Halkımız büyükşehiri belediye başkanı olarak vermiş olsa bile ilçeleri AK Parti'ye verdi."

Öte yandan Erdoğan, partisinin yüzde 52 oy aldığını belirtti, MHP'nin aldığı oyu da kendi partisinin oyu gibi gösterdi.